İhmal yüzünden evinden oldu

Güncelleme Tarihi:

İhmal yüzünden evinden oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 12:30

36 yıldır Frankfurt'un Sachsenhausen semtinde yaşayan Ayşe İnce (74), uzun süre Türkiye'de olduğu için kiraya zam yapıldığını fark etmedi. İnce "Mahkeme kararıyla evden çıkmak zorunda kaldım. 36 yıllık hatıralarım yok oldu" dedi.

Haberin Devamı

Uzun süre Türkiye'de kalan emekli Ayşe İnce (74), izin dönüşü kötü bir sürprizle karşılaştı. Ev sahibinin kiraya zam yaptığını bilmediği için mahkemelik olan İnce, Frankfurt'un Sachsenhausen semtinde 36 yıldır oturduğu daireden çıkmak zorunda kaldı. Kira zammını ödemedeği gerekçesiyle dairesinin boşaltıldığını belirten İnce "Mahkeme kararıyla Seehofstrasse'deki dairede bulunan eşyalarım iki çöp arabasıyla götürüldü. 36 yıllık hatıralarımın olduğu evimden çıkmak çok zor geldi" dedi.

MEKTUPLAR BİRİKMİŞ
1975 yılında eşi ve beş çocuğuyla birlikte taşındıkları evin artık hayatının bir parçası halinegeldiğini söyleyen İnce "1996 yılında eşim vefat etti. Uzun süre Türkiye'de kalmaya başladım. Ben izindeyken ev sahibi kirayı 59 Euro 62 Cent yükseltmiş. Bunu da bana mektupla bildirmişler. Ancak ben burada olduğum için haberim yoktu. Posta kutusunda yığılan mektuplara yanıt veremedeğim için haksız duruma düştüm. Banka hesabımdan sadece 412 Euro'luk kira kesiliyordu. Ev sahibi 717 Euro'luk borcumu ödemediğim gerekçesiyle davacı olmuş" diye konuştu.

KEŞKE KALMASAYDIM
Ev sahibinin verdiği süre içinde daireden çıkması istenen Ayşe İnce şunları söyledi: "Aksi taktirde eve zorla girilip eşyaların taşınacağı, masrafların da benden alınacağı avukat aracılığıyla bildirildi. Çocuklarım ve arkadaşları ile birlikte işime yarayacak kıymetli eşyaları taşıdık. Mobilya ve diğer eşyaları da kapının önüne yığdık. Verilen saatte iki çöp arabasıyla belediye işcileri gelip eşyaları parçalayıp götürdüler. Türkiye'de uzun süre kaldığım için başıma bunlar geldi."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!