İDDİANAMEDEN BAŞLIKLAR

Güncelleme Tarihi:

İDDİANAMEDEN BAŞLIKLAR
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 13:21

VERİLEN aradan sonra devam eden duruşmada mahkeme başkanı Manfred Götzl, başta Beate Zschaepe olmak üzere sanıklara isim, soyisim, vatandaşlık durumu, medeni halleri ve ev adreslerinin doğru olup olmadığını sordu. Zschaepe ağzını açmazken diğer sınıklar ‘evet’ diye cevap verdi.

Haberin Devamı

ÖMÜR BOYU CEZA

Daha sonra federal savcılık tarafından iddianamenin okunmasına geçildi.

488 sayfalık iddianamenin 33 sayfa özetini okuyan federal savcı, sanıkların işlediği cinayetlerle tüm olayları teker teker saydı.

Davada baş zanlı olarak yargılanan Beate Zschaepe’nin 1998’den 2011 yılına kadar NSU örgütünün diğer üyeleri ile birlikte 10 kişinin öldürülmesi ve ayrıca iki bombalama olayı ile çok sayıda planlı soyguna karıştığının tespit edildiğini vurgulayan Federal Savcı, Alman ceza yasasının ilgili maddelerine göre cezalandırılmasını istedi.

Alman Ceza Kanunu’nun söz konusu maddeleri ömür boyu ceza öngörüyor.

• • İDDİANAMEDEN BAŞLIKLAR • •

1. Beate Zschaepe, kurucu üye olarak NSU’nun çekirdek kadrosuna dahildir,

2. 2002 yılında NSU adı verilen terör örgütünün amacı başta Türkler olmak üzere ırkçı motifli cinayetlerle göçmenler arasında korku salmaktır.

3. 1998 yılında başlayan eylemler 2011’in Kasım ayına kadar devam etmiştir.

4. Zschaepe, Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos ile hareket etmiştir. Tüm cinayetlerin planlama ve organizasyonunda yanlarında olmuştur.

5. Zchaepe Zwickau’daki karargah olarak kullanılan evi 2011 yılının Kasım ayında yakarak kaçmıştır. Amacı daha önceden planlandığı gibi olası bir durumda delillerin yok edilmesiydi.

6. Diğer sanıklar, başta cinayetlerde kullanılan Ceska olmak üzere silah, mühimmat, pasaport, kimlik ve eylemlerde kullanılan araçları temin etmede yardımcı olmuş, faillere yardım ve yataklık etmişlerdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!