İddia uğruna 6 bin km pedal çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

İddia uğruna 6 bin km pedal çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2024 16:58

Almanya’da yaşayan bir çift, her yıl gittikleri Türkiye’ye bu yıl Türk arkadaşlarıyla girdiği iddia üzerine Almanya’dan bisikletle gitti. 5 ay boyunca Almanya ve Türkiye dahil 9 ülkeyi gezerek, zorlu bir maceranın ardından Antalya Belek’e ulaşan çift, arkadaşlarına büyük sürpriz yaptı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de tatil yapma tutkunu Alman turistler Frank Lenzen (62) ve Michela Lenzen (63) çifti, her yıl gittikleri Antalya’da, 20 yıl önce tanıştıkları Belek turizm merkezinde esnaf olan Mehmet Küçükkavradım ile geçen yıl ilginç bir iddiaya girdi. Küçükkavradım, Alman çifte, “Bisikletle Almanya’dan Türkiye’ye gelemezsiniz” dedi. Bunun üzerine Lenzen çifti, bu yılki tatilleri için bisikletleriyle 9 ülkeyi 5 ayda gezerek yaklaşık 6 bin kilometre pedal çevirip Türkiye’ye ulaştı. Geçen yıl iddiaya girdiği Alman çifti karşısında gören Mehmet Küçükkavradım ise büyük şaşkınlık yaşadı. Küçükkavradı, “Çok şaşırdım ve şoke oldum. Biz şuradan şuraya bisikletle gitmeye üşeniyoruz. Onlar benim için iddia uğruna 6 bin km yoldan buraya bisikletle geldiler” diye konuştu.

İddia uğruna 6 bin km pedal çevirdiler
‘ÇOK GÜZEL BİR ÜLKE’

Haberin Devamı

Bisikletle yaptıkları yolculuk boyunca Türkiye’de çok iyi karşılandıklarını belirten Michela Lenzen ise “Yolda bizi görenler çok iyi davrandı. Almanya’dan sisikletle pedal çevirmek zor olsa da bunu başarmak gerekiyordu. Bunu yaşamak güzel” dedi. Frank Lenzen de “Almanya´dan Avusturya, İtalya, sonra Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk üzerinden gittik, Arnavutluk’tan Makedonya’ya geçtik. Sonra Yunanistan geldi ve ardından Türkiye. Burada 6 hafta boyunca çok yeri ziyaret ettik. Türkiye bizim için çok güzel bir ülke. Diğer ülkelere göre çok daha iyi karşılandık, yolda bizi gören herkes selam vererek destek oldular. Zaten Türkiye’de çok fazla arkadaşım olduğu için burada olmaktan mutluyum” dedi

İddia uğruna 6 bin km pedal çevirdiler


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!