İçişleri Bakanından ultimatom

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanından ultimatom
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2010 13:12

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ağır vergi kaçakçılığı suçlamasıyla İGMG'yi bünyesinde barındıran kurumun temsilcileriyle aynı masaya oturmayacağını söyledi. Seyran Ateş Necla Kelek, Ezhar Cezayirli, Nihat Sorgeç gibi eski katılımcılar devre dışı bırakılmadı. Onlardan danışmanlık hizmeti alınması kararlaştırıldrı.

Haberin Devamı

ALMAN İslam Konferansına yeni yüzlerle yeni bir oluşum için harekete geçen Federal İşişleri bakanı Thomas de Maiziere, Alman İslam Konseyi'nin katılımını bilinçli bir şekilde dondurduğunu açıkladı. Bakan de Maiziere dün Berlin'de bazı medya mensupları ile yaptığı toplantıda, kendi görev süresinde ilk kez 17 Mayıs'ta düzenlenecek Alman İslam Konferansı ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) hakkında ağır vergi kaçakçılığı ve terör suçlamasıyla savcılık tarafından soruşturma yürütüldüğünü hatırlatan Alman bakan, böyle bir oluşumu bünyesinde barındıran temsilcilerle aynı masaya oturmayacağını söyledi. Bakan ayrıca, İslam konferansının yeni döneminde hedefin okullarda İslam dini derselerinin verilmesini yaygınlaştırmak ve "Gönderilmiş imam" sorununun çözülmesi için ciddi atılmak olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

Yeni yüzler
Alman İslam Konferansına Müslümanlar arasından yeni temsilci olarak yeni yüzler belirlendi. Türk kökenli yeni yüzler arasında Prof. Bülent Uçar, Sosyolog Turgut Yüksel, Avukat Gönül Halat-Mec, Din bilimcisi Tuba Işık-Yiğit yer aldı. Bir imam ile bir öğretmenin de yer alması öngörülen yeni yüzlerin 10 kişiden oluştuğu belirtildi.


Daha önceki dönemlerde olduğu gibi Alman İslam Konferansına DİTİB, İslam Kültür Merkezleri Birliği, (VİKZ) Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, Almanya Türk Toplumu da İslam konferansında yer alacak.


Danışmanlık hizmeti
Alman İçişleri Bakanı İslam Konferansına daha önceki dönemlerde tüm katılımcıların başarılı çalışmalar yaptığını belirtirken birey olarak katılanların kendi döneminde danışmanlık hizmeti vereceğini söyledi. Aralarında Seyran Ateş, Necla Kelek, Ezhar Cezayirli, Nihat Sorgeç gibi Müslüman kökenli eski katılımcıların bu danışmanlık kurulunda görevlirini sürdürücekleri açıklandı.


Kızılkaya: "Kabul edemeyiz"


Alman İslam Konferansı'ndan çekildiklerini ilan eden İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya, “Bizim dondurulmuş üyeliği kabul etmemiz mümkün değil. Biz geçmişte İslam Konferansı'na faydalı katkılarda bulunduk. Şayet soruna bir çözüm bulunmak isteniyorsa, Almanya'daki Müslümanların önemli temsilcilerinden biri olan İslam Konseyi gibi bir çatı kuruluşunu devre dışı bırakmak doğru olmaz. Bizim yokluğumuz İslam Konferansı'nda bir eksiklik yaratacaktır. Biz şimdiye kadar doğru bildiklerimizi İslam Konferansı'nda hep dile getirdik. Doğru bulmadıklarımızı da açık bir biçimde ifade ettik. Bu tutumuzu bundan sonra da yanı şekilde kararlı bir biçimde sürdüreceğiz” dedi. İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya, Alman İslam Konferansı'nın çalışmalarını eleştirdikleri için kendilerinin devre dışı bırakılmak istendiğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!