İAA'da beş temsilcimiz var

Güncelleme Tarihi:

İAAda beş temsilcimiz var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 18:48

Frankfurt'ta bugün ziyaretçilere kapısını açacak olan otomobil Fuarı'na (İAA) Türkiye'den beş firma katıldı. Türk firmaları kaliteli üretim konusunda sorun yaşamadıklarını, ancak en büyük sorunun pazarlamada yaşandığını belirttiler.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük otomobil fuarı (İAA) bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor. 'Yarını hareket ettiren unsurları görmek' sloganı ile düzenlenen 62. otomobil fuarına Türkiye'den, 'Feko Makina Yedek Parça San. ve Tic., Hema Endüstri A.Ş., Omtaş Otomotiv Transmisyon Aksamı San. ve Tic. A.Ş., Getamaret.com, Sistaş Çelik Dövme Sanayi ve Tic. olmak üzere beş firma katıldı. Türk firmaları kaliteli üretim konusunda sorun yaşamadıklarını, kalite açısından zorlanmadıklarını belirterek, "En büyük sorun pazarlamada. Otomotiv yan sanayi ürünlerinde Türkiye'de patlama yaşandı. Üreticilerin gözü ihracatta" dediler.

PAZARLAMA ÖNEMLİ

Türkiye'de otomobil yan sanayi için ürünler üreten, 'Bircan otomotiv' firmasının ürünlerini tanıtmak üzere fuarda 4.1 salonunda J03 bölümünde stant açan getamarket.com firmasının başkanı Necip Yıldırım, Türkiye'de üretilen yedek parça ve yan ürünleri sanayinin Avrupalı rakipleri ile kaliteli üretim konusunda sorun yaşamadıklarını, ancak üretilen ürünlerin yurt dışında tanıtımlarının yapılamadığını belirterek şunları söyledi:
"Metal ve kavuçuk ürünlerinde Türkiye çok kaliteli üretim yapıyor. Alman ve Japon otomobil sanayisine ürünler satılıyor. Burada temsil etiğim Türk firması 300 kalem mal üretiyor. Türkiye'de son iki yılda en hızlı büyüyen sektör otomotiv yan sanayi sektörü. Üretim var. Ancak tanıtımda yetersizlik olduğu için ihracat payı düşük. Türkiye üretiyor, pazarlayamıyor. Bir çok şirket ürettiği malları başka firmalara vererek onların markası ile piyasaya sürüyor"

AÇILIYORUZ

Çelik sıcak dövme ürünleri ile fuara 4.1 salonunun j04 bölümünde katılan Sistaş firması yönetim kurulu üyesi İlker Aydan, köklü bir şirket olduklarını, 1978 yılından bu yana sektörde çalıştıklarını belirterek şu bilgileri verdi:
"100 çalışanımızla yılda 7 milyon Euro ciro yapıyoruz. Üretimin yüzde 30'u ihraç ediliyor. İhracat payımızı artırmak için buradayız. Türk firmaları ihracatlarını artırmak için açılıyor. Avrupa normaları için gerekli 9001-2000 ve İSO TS 16949-2002 belgelerine sahibiz. Yatırım maliyetleri çok yüksek olan bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. Bu sektörde Türkiye'de 25 firma var. Bizim firma yılda 5 bin ton üretim yapıyor. Türkiye'nin genel üretimi 150 bin ton. Almanya'nın üretimi ise yılda üç milyon ton. Bu alanda daha güçlü olabilmemiz için devlet destek ve teşfiklerinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor"





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!