İ?tikleri sudan mı zehirlendiler?

Güncelleme Tarihi:

İtikleri sudan mı zehirlendiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2008 10:52

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde, şebeke suyundan zehirlendikleri tahmin edilen 11'i öğrenci 19 kişi hastaneye kaldırıldı.Alınan bilgiye göre, Yüksek ?ğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu kız öğrenci yurdunda kalan 11 öğrenci ile 8 vatandaş, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle Zonguldak Devlet Hastanesi ve özel bir tıp merkezine getirildi.

Haberin Devamı

Gıda ya da i?tikleri sudan zehirlendikleri tahmin edilen 19 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İl Sağlık Müdürü Doktor ?ner Güner, bu sabaha karşı ?oğunluğu öğrenci olmak üzere 18 kişinin zehirlenme belirtisiyle Zonguldak Devlet Hastanesine, 1 kişinin ise A Tıp Merkezine getirildiğini söyledi.


Güner, öğrenci yurduna giden Gıda ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerinin, incelemelerinde yurttaki mutfakta hijyen ve sağlık koşullarının ?ok iyi olduğu ve herhangi bir sorun bulunmadığını belirlediklerini ifade etti.

Yurttan ve vatandaşların evlerindeki şebeke suyu ve gıdalardan alınan numunelerin İl Hıfzıssıhha Kuruluna gönderildiğini belirten Güner, şöyle konuştu:
"Ekiplerimiz, halen ?alışmalarını sürdürüyor. Ancak halkın sağlığını tehdit edici herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Bu kişiler ayrı ayrı gıdalardan yediklerinden besin zehirlenmesi olduğunu zannetmiyoruz. Şu an i?in kesin bir şey söylemek söz konusu değil. Fakat, zehirlenmenin şebeke sularından kaynaklanmış olabileceğini tahmin ediyoruz. Alınan gıda ve su numunelerinin incelenmesinin ardından sorunun nedeni kesinlik kazanacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!