HÜSEYİN BARANER

Güncelleme Tarihi:

HÜSEYİN BARANER
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 21:00

Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı, Alman tur operatörü TUI'nin Türkiye danışmanı Hüseyin Baraner, Antalya'nın bu yıl turist kabul ettiği 40'tan fazla ülkede, rezervasyonlarda ortalama yüzde 15-30 arasında artış sağlayarak, Akdeniz ülkeleri arasındaki turizm kentlerinin liderliğini ele geçirdiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Baraner, yaptığı açıklamada, Antalya’nın bu yıl turizmde 'Avrupa’nın parlayan yıldızı' unvanını hak ettiğini söyledi. Avrupa’nın dev tur operatörlerinin yaptıkları değerlendirmelerde Antalya’nın, turizm şehirleri arasında en üst sırada yerini aldığını ifade eden Baraner, Antalya’nın turizm sezonuna hızlı bir yükselişle girdiğine dikkati çekti.

Bu sezon özellikle Almanya, Rusya, Ukrayna, Hollanda, Romanya’dan gelecek müşterilerle Antalya’nın tarihinin en yoğun sezonunu yaşamasının beklendiğini vurgulayan Baraner, 'Takriben 40 ülkede, Antalya tatili satışları artarak sürüyor. Bu sezon Antalya, Türkiye’nin turizm sektöründeki rakipleri olan, Akdeniz ülkelerindeki turizm kentlerinin liderliğini ele geçirdi. Bu sezon Antalya Uluslararası Havalimanı günde 900 uçaklık bir trafiğe sahne olacak' dedi.

Antalya’nın 15 yıl önceki birkaç yüz bin olan turist sayısını çok yakın bir tarihte 10 milyona çıkararak, bir mucize yaratacağını ifade eden Baraner, şöyle devam etti:

'Antalya aynı zamanda adeta ilk günkü heyecanını, kurumsal bir anlayış ve yapı içesinde Avrupalılara yansıttı ve bu durum Avrupa’daki piyasaları ayrıca canlandırdı, destekledi ve hızlandırdı. Sektör içinde siyasi görüş ve değerlendirmelerde farklı bakış açıları olmasına rağmen, tek vücut gibi hareket eden Antalya, Avrupa piyasasında rekabet eden dünyanın diğer bütün şehirlerin açık ara önüne geçti. Bu çalışmalar sonucunda çok yoğun geçmesi beklenen turizm sezonunda her gelen müşteriye ’Yüzde 100 doluluk oranında bile yüzde 100 hizmet’ vermek için Antalya da kollar sıvandı.'


'ANTALYA’NIN TARİHİNDE VERECEÐİ EN BÜYÜK SINAV'

Hüseyin Baraner, bu sene kapasitesinin yüzde 100’e yaklaşması beklenen Antalya’nın, bu kapasiteyi taşıyabileceğini göstererek, tarihinin en büyük sınavını vereceğine dikkati çekti.

Antalya’nın turizm, tarım ve ticaret dışında el atacağı konuların Antalya’ya fayda yerine ticari ve manevi zarar vereceği uyarısında da bulunan Baraner, şunları söyledi:

'Avrupa piyasalarında artık ciddi bir güce ulaşan Antalya’nın resmen ’Türkiye’nin misafir odası’ olarak ilgili kurumlar tarafından deklare edilmesi gerekmektedir. Bu ciddi bir kentsel dönüşüm projesiyle desteklenerek Antalya Avrupa’da kültürel ve sosyal ve turistik lider kent sıralamasında Avrupa’nın yeni yaşam merkezi olarak en ön sıralarda yer alarak Türk ekonomisine büyük katma değer sağlamalıdır.'


'BU YIL ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ'


Antalya’nın turizmdeki bu yükselişinin orta vadede ciddi risk ve tehlikeleri de beraberinde getirdiğini belirten Baraner, 'Bu yıl çok dikkatli olmalıyız' diye konuştu.

Antalya’daki aşırı betonlaşmanın kontrol altına alınamaması halinde orta vadede Antalya’ya gelen milyonlarca yabancının kente sırt çevireceğini vurgulayan Baraner, milyonlarca turistin Antalya sevgisini sürdürmeleri için turizmin sürdürülebilir bir güce dönüştürülmesi, bu yüzden çevre sorunları ve betonlaşmaya dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Turistin konaklama tesislerinden yüzde 100 memnuniyetle ayrılması için sektörün tüm çalışanlarının çaba göstermesi gerektiğini bildiren Baraner, 'Bugün bizi övenler yarın bizleri şikayet edebilir' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!