Hürriyet kampanyasına uyum ve hoşgörü ödülü

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet kampanyasına uyum ve hoşgörü ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2007 22:10

Türkiye'de başlatılan ve Avrupa'da iki bucuk yıldır başarıyla yürütülen Hürriyet'in "Aile İçi Şiddete Son!" kampanyası, Almanya'da ödüle layık görüldü. Ödül, 20 Kasım'da düzenlenecek törenle Berlin Uyum Senatörü Dr. Heidi Knake-Werner tarafından verilecek.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi'nin, başta Almanya olmak üzere Avrupa'da iki buçuk yıldır başarıyla yürüttüğü 'Aile İçi Şiddet'e Son!' (AİŞS) kampanyası, Berlin Başkent Hoşgörü ve Uyum Ödülü'ne layık görüldü.
Türkiye'deki kampanya çalışmaları, geçen yıl Birleşmiş Milletler Özel Jüri Ödülü'ne layık görüldükten sonra, Giessen'deki Türk-Alman Sağlık Vakfı'nın desteğiyle başta Berlin olmak üzere ülke genelinde yapılan kampanya çalışmaları, Almanya'da ilk kez ödüllendirildi.

UYUMA KATKI

Yeşiller Partili Berlin Eyalet Milletvekili Özcan Mutlu'nun önerisiyle, Başkent Berlin İnisiyatifi tarafından oluşturulan jüri tarafından değerlendirmeye alınan Hürriyet kampanyasının, başta başkent olmak üzere Almanya genelinde yürütülen kampanyanın Türkler'in Alman toplumuna uyum sağlamaya katkıda bulunduğu için, bu yıl ilk kez verilen Başkent Berlin Uyum ve Hoşgörü Özel Jüri Ödülü'ne layık görüldüğü açıklandı.

60'I AŞKIN PROJE

Başkent Uyum ve Hoşgörü Ödülleri için yarışmaya katılan 60'ı aşkın proje ve çalışmayı değerlendiren jüri, Hürriyet'e verilen ödülle ilgili yaptığı açıklamada, "Hürriyet, bu kampanya ile toplumu aile içi şiddet konusunda duyarlı hale getirmeyi, aydınlatmayı ve hoşgörü içinde birlikte yaşamayı hedefliyor. Biz de, bu amaçla yapılan çalışmaları desteklemeye değer gördüğümüz için, Hürriyet Gazetesi'ne yürüttüğü bu önemli kampanya için Özel Jüri Ödülü'nü vermeyi kararlaştırdık" denildi.

TÖRENLE VERİLECEK

RBB Radyosu Yayın Kurulu üyesi Suat Bakır, Berlin eski Maliye Senatörü Peter Kurth, Berlin eski Senatörü Prof. Dr. Christoph Stölz, Yeşiller Partisi Kültür ve Medya Sözcüsü ve Eyalet Milletvekili Alice Ströver ve Münih Askeri Üniversitesi Yeni Tarih Kürsüsü öğretim görevlisi Prof. Dr. Michael Wolfssohn'un yer aldığı jüri tarafından dereceye layık görülen projeler, 20 Kasım Berlin Grand Hyatt Otel'de saat 19.00 yapılacak törenle ödüllendirilecek. Ödüller, Berlin Uyum Senatörü Dr. Heide Knake-Werner tarafından verilecek.


ÖNEMLİ GİRİŞİM

Hürriyet'in Almanya'da başlattığı "Aile İçi Şiddete Son!" kampanyasının çok önemli bir girişim olduğunu söyleyen Yeşiller Berlin Eyalet Meclis milletvekili Özcan Mutlu, "Kampanyayı yakından takip ettim. Almanya genelinde başarı ile yürütüldü. Özellikle kampanyanın hem Almanca hem de Türkçe olması çok kişiye ulaşmasını sağladı. Kadınlara yönelik yapılan kampanya çok önemli. Anneler geleceğin nesillerini yetiştirmede en önemli sorumluluğa sahipler. Bu nedenle onlara yönelik yapılan çalışmalar her zaman önemlidir" dedi.
Mutlu, başkent Berlin'de 1990 yılında kurulan 'Initiative Hauptstadt Berlin' derneğinin, bu yıl ilk kez uyum alanında çalışma yapan kişi ve kuruluşları, 'Berlin Başkent Hoşgörü ve Uyum Ödülü' ile ödüllendirdiğini söyledi.

Şiddet önce ailede başlıyor

Berlin Senatosu tarafından başkentte yapılan bir araştırmada, küçük yaşta ailede şiddet görenlerin, ileri yaşta da şiddete daha eğilimli olabileceği sonucunu ortaya çıkardı. Senato tarafından oluşturulan ve aralarında Berlin-Brandenburg Türk Toplumu, Almanya Türk Toplumu gibi çok sayıda göçmen kuruluş temsilcisinin yanı sıra uzmanların da yer aldığı "Berlin Şiddete Karşı Eyaleti Komisyonu"nun iki yılda hazırladığı 225 sayfalık raporda, genç yaşta suç işlemenin, küçük yaşta aile içinde yaşanan şiddet olaylarının doğrudan bağlantılı olduğu sonucuna varıldı. Aşağı Saksonya Kriminoloji Araştırma Enstitüsü'nın ülke çapında elde ettiği verilerin de yer aldığı rapora göre, ailesi tarafından dövülen göçmen çocukların arasında Türk gençlerinin oranı yüzde 44,5 olarak tespit edildi. Bu oranın Alman çocuk ve gençlerde ise yüzde 12,4 dolayında olduğuna işaret edilen raporda, aile içi şiddetin önlenmesi için tüm toplumsal kesimlere önemli görevler düştüğü belirtilerek, "Yuva ve okul sistemi gözden geçirilmeli ve göçmen ailelerle işbirliği daha da sıklaştırılmalıdır" şeklinde öneriler yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!