Hürriyet için seve seve

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet için seve seve
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2013 09:26

Münih’te 17 Nisan çarşamba günü başlayacak olan seri cinayetlerin sorumlusu neonazi terör örgütü NSU davasını izleyecek önde gelen Alman medya temsilcileri duruşmadaki gözlemlerini Hürriyet’e yazacak.

Haberin Devamı

ALMANYA 17 Nisan Çarşamba günü tarihi bir güne hazırlanıyor. Çarşamba günü saat 10’da tüm dünya televizyonları, kameraları ve gazeteleri antenlerini Münih’te başlayacak neonazi terör örgütü NSU duruşmasına çevirecekler. Dünya kamuoyu bu davayı çok yakındanizleyecek.

Son yılların en büyük davası, hatta yüzyılın davası olarak adlandırılan bu duruşmayı sayıları 50 olarak belirlenen çok sınırlı sayıdaki Alman gazeteci izleyecek. Yabancı basının alınmadığı duruşmaya Federal Anayasa Mahkemesi’nin son andaki kararıyla duruşmayı izlemeye en az üç Türk gazetecinin alınması gerekiyor.

HÜRRİYET İÇİN

Böyle bir tarihi davayı izleyecek olan Almanya’nın önde gelen medya temsilcileri ilk günkü duruşmadan gözlemlerini ve izlenimlerini Hürriyet Gazetesi için birinci elden kaleme alacak ve yorum yapacak. Almanya’nın en ciddi gazete, televizyon ve radyo temsilcilerinin yazılarını Hürriyet Gazetesi Almanca yayınlayacak. “Hürriyet’e seve seve yazarız” diyen gazeteciler şunlar:

Haberin Devamı

Annette Ramelsberger: Süddeutsche Zeitung.

Per Hinrichs: Die Welt

Oliver Grothmann: Bild Gazetesi.

Peter Rossberg: Bild Gazetesi.

Wolfgang Schmidt: Die Tageszeitung (taz).

Frank Jansen:Tagesspiegel.

Ralf Müller:Nürnberger Zeitung.

Stefan Geiger: Stuttgarter Zeitung.

Oliver Bendixen:Bayerischer Rundfunk (BR)

Rolf Clement:Deutschlandfunk

Axel Hemmerling:Mitteldeutscher Rundfunk (MDR)

Stefan Schölermann:Norddeutscher Rundfunk (NDR)

Angelika Henkel:NDR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!