Hükümeti zora sokmak istemedim

Güncelleme Tarihi:

Hükümeti zora sokmak istemedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2009 15:28

SPD'den Yeşiller'e geçerek Berlin hükümetini sarsan Canan Bayram, "Amacım hükümeti zora sokmak değil, yanlış politikaları düzeltmek" dedi. Berlin Başbakan Wowereit ise "Bayram'ın istifası hükümete darbe vurdu" diye sitem etti.

Haberin Devamı

ALMAN Sosyal Demokrat Parti'den istifa edip Yeşiller Partisi'ne geçerek Berlin Hükümeti'ni devirme noktasına getiren milletvekili Canan Bayram, istifasının nedenlerini ve sonrasında meydana gelen gelişmeleri Hürriyet'e değerlendirdi. Bayram "Amacım hükümeti zora sokmak değil, yanlış politikaları düzeltmekti. Buna gücüm yetmeyince istifa ettim" dedi.

Altı ay mücadele ettim

Bayram, "İstifa sonrası gelişmeleri ben de ilgiyle ve dikkatle izliyorum. Herkes kendisine göre yorum yapıyor. İstifamla SPD'ye zarar vermek istemedim. Parti yetkililerinin kamuoyuna yaptıkları açıklamalara uygun olarak göç, uyum ve kadın politikaları ile ilgili tutarlı olmalarını istedim. Altı ay parti içi mücadelemi verdim. Fakat hep oyaladılar. Göç ve uyum politikaları mağdurları ile avukat olarak da yüz yüze geliyorum. Onların sıkıntılarını biliyorum. Almanya'da doğup büyüyen gençlere ülkeye sanki dün gelmiş gibi oturum vermede zorluk çıkarılıyor. Sarfedilen süslü sözler ile uygulanan ayrımcı politiklar uyuşmuyor. Politikada öncelikle dürüst olmak gerekir" dedi.

BVG ataması

Bayram, Berlin Toplu Taşıma Şirketi BVG yönetimine yapılan atamanın ise bardağı taşıran son damla olduğunu belirterek, şunları söyledi: "BVG yönetim kurulu belli oranda kadın üyelerin de yer alması gerekir. Partide kadınlar kolu olarak bir isim belirledik ve bildirdik. Parti yönetimi ise bizim önerimizi ciddiye almadığı gibi kadın üye yerine erkek üye atadı. Parti içinde konu ile ilgili yapılan tartışmada Başbakan Wowereit, Grup Başkanı Michael Müller ve eski Maliye Senatörü Tilo Sarrazin önerimizi hiçe sayarak 'biz bildiğimizi atarız' tavrı sergilediler. Bu tavır hem bize saygısızlıktı hem de yasalara aykırıydı."

Wowereit: Darbe aldık

Canan Bayram'ın istifasına sert tepki gösteren Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit, Canan Bayram'ı dürüst davranmamakla suçladı. İstifa ile hükümetin darbe aldığını da itiraf eden Wowereit, buna rağmen hükümetin dönem sonuna kadar görevinin başında olduğunu söyledi. Wowereit "Kendisi hem bizi hem de Friedrichshain-Kreuzberg İlçesi'ndeki seçmenlerini yarı yolda bırakarak sadakat ve dürüstlüğü yaralayan bir tutum sergiledi. İstifasına sevinmek tabii mümkün değil. Çünkü bize bu yolla darbe vurdu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!