Hollanda'nın milyoner topçuları

Güncelleme Tarihi:

Hollandanın milyoner topçuları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 00:00

Zengin olmak istiyorsan “Ya topçu olacaksın, ya da popçu” öyle derler. Ben ne topçu oldum ne de popçu. Yani zengin olamadım. Ama çok zenginin haberini yaptım ve yapmaya da devam ediyorum.

Haberin Devamı

Hollanda’da 2011 yılında en çok kazanan sporcuların listesi açıklandı. Liste açıklandığında en çok parayı topçuların kazandığını bir kez daha gördük. Yıllık kazandıkları milyon Euro’ları okuyunca da dilimize doladık. Hani bir söz vardır ‘Zenginin parası, fakirin dil yarası’ işte aynen öyle oldu.

Ekonomi krizin her geçen gün daha da çok hissedildiği Hollanda’da, dar gelirli vatandaş gazetelerde ve televizyonlarda yayınlanan milyoner futbolcu haberini duyunca, okuyunca “keşke topçu olsaydık” dedi.

2011 yılında en çok kazanan sporcu 12,1 milyon Euro ile Wesley Sneijder oldu. 2010 yılının birincisi Arjen Robben’i geride bırakarak liderliği eline geçirdi. AC Milan’ın formasını giyen Mark van Bommel ise 9,62 milyon euro ile ikinci sırada yer aldı. 2010’un birincisi Arjen Robben ise 9,6 milyon euro ile 3.sıraya geriledi.

Az önce yazdım, ben milyoner olmadım ama, bir çok milyonerin haberini yazdım. Şimdi de aynı dediğim gibi oldu. Bu da benim tesellim ne yapayım?

Konu zengin ve fakirden açılmışken, Hollanda 1.Ligi Eredivisie’nin 19.haftasına değinmek istiyorum. Yani geçtiğimiz hafta. Feyenoord, Ajax’ı konuk etti. Her iki takımın arasında oynanan karşılaşma Hollanda’nın en büyük derbisidir. Bu derbiye ‘de Klassieker’de derler.

Anlatılırken de zenginle fakirin mücadelesi diye anılır. Feyenoord, işçilerin hakim olduğu liman kenti Rotterdam’ı temsil eder. Ajax ise zenginler kenti başkent Amsterdam’ı. 6 yıldır, hep zenginler galip gelirdi, bu karşılaşmadan. Ama şimdi öyle olmadı. Feyenoord, 6 yıl aradan sonra zenginlerin üstünlüğüne son verdi. Ajax’ı 4-2’lik skorla yenerek fakirlerin yüzünü güldürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!