Hollandalılar'ın Türkçe merakı

Güncelleme Tarihi:

Hollandalıların Türkçe merakı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 22:49

Kuzey Hollanda Zaandam Poelenburg Semt Evi öncülüğünde başlatılan Türkçe kurslarında, 11 Hollandalı Türkçe öğrenmeye çalışıyor. Hollandalı kursiyerlerin çoğunluğunun işveren ve sağlık kuruluşlarında görev yapması ise dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Zaandam Hastanesi'nde hemşirelik yapan kursiyerlerden Elma Konijnenberg, Türkçe öğrenmek istemesindeki en büyük nedenin, hastanede yatan Türk kökenli hastalara moral vermek istemesinden kaynaklandığını dile getirerek 'Çalıştığım hastanede her gün farklı Türk hastalarıyla karşılaşıyorum. Onlarla Türkçe konuştuğumda kendilerinin mutlu olduklarını gördüm. Hasta yataklarında yatan Türkler'e moral kaynağı olabilmek için Türkçe’yi öğrenmeye karar verdim' dedi.
Kursiyerlerden Hollandalı işadamı Gerard Tjipjes ise, 'İnşaat firmamda çok sayıda Türk çalışıyor. Onlar Hollandaca öğrenmeye çalışırken ben de Türkçe öğreniyorum" dedi.

24 HAFTA
SÜRECEK
Her hafta pazartesi akşamları 1.5 saat süren Türkçe dil kursları 24 hafta devam edecek. Kurs boyunca Hollandalılara Türkçe öğretmeye çalışan 21 yıllık öğretmen Havva Özyar, "1987 yılından Ağustos 2004 yılına kadar Hollanda’da Türkçe dersi öğretmenliği (OALT) yaptım. Hollanda hükümeti 2004 yılında Türkçe derslerini kaldırınca, Türkçemiz Hollanda’da yetim ve sahipsiz kaldı. Velilerimiz ana dillerine yeteri kadar ilgi göstermiyor. Hollandalılar'ın Türkçe öğrenmek istemesi Türk toplumuna örnek olmalı. Anadilimize sahip çıkmamız gerekiyor' dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!