Hollanda'da 36 Türk aday

Güncelleme Tarihi:

Hollandada 36 Türk aday
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 16:08

HOLLANDA'da önümüzdeki dört yıllık dönem için yerel düzeydeki yöneticilerin belirleneceği 3 Mart seçimlerine ilişkin çeşitli partiler tarafından Hengelo, Bergen Op Zoom, Schiedam, Tilburg, Beverwijk, Hoorn, Purmerend, Alphen a/d Rijn, Breda ve Hoogezand kentleri için hazırlanan listelerde toplam 36 adayımız yer alıyor.

Haberin Devamı

HOLLANDA'da önümüzdeki dört yıllık dönem için yerel düzeydeki yöneticilerin belirleneceği 3 Mart seçimlerine ilişkin çeşitli partiler tarafından Hengelo, Bergen Op Zoom, Schiedam, Tilburg, Beverwijk, Hoorn, Purmerend, Alphen a/d Rijn, Breda ve Hoogezand kentleri için hazırlanan listelerde toplam 36 adayımız yer alıyor. Seçim yarışına Hengelo ve Bergen Op Zoom’dan 8'er, Schiedam, Tilburg, Beverwijk, Hoorn ve Hoogezand kentlerinden 3'er, Breda ile Purmerend kentlerinden 2'şer, Alphen a/d Rijn kentinden ise 1 adayımız katılıyor.


İşçi Partisi ilk sırada


Bu kentlerde adayların partilere göre dağılımında PvdA (İşçi Partisi) 13 aday ile ilk sırada bulunuyor. İşçi Partisi’ni (PvdA) 6 aday ile yerel siyasi oluşumlar, 5’er aday ile CDA (Hıristiyan Demokratlar), D66 (Demokratlar66 Partisi), GL (Yeşil Sol Partisi), 1’er adayla da SP (Sosyalist Parti) ve VVD (Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi) takip ediyor.

Haberin Devamı


Bu kentlerde partilerin 2006 yerel seçimlerinde çıkardıkları temsilci sayıları dikkate alındığında, Birol Akkuş (PvdA Hengelo 5. sıra), Zeki Alkan (CDA Hengelo 8. sıra), Yusuf Kaplan (PvdA Bergen Op Zoom 4.sıra), Aydın Akkaya (Bergen Op Zoom PvdA 7. sıra), Necla Yerlikaya (PvdA Schiedam 7. sıra), Nihat Ulusoy (CDA Schiedam 4. sıra), Orkun Baytemir (Tilburg PvdA 11. sıra), Bayram Gezer (PvdA Beverwijk 5. sıra), Birol Kat (VVD Beverwijk 4. sıra), Haydar Erol (GL (Beverwijk 1. sıra), Dilek Bilgen Küçükşantürk (PvdA Hoorn 3. sıra), Gülhan Akdemir (PvdA Alphen a/d Rijn 3. sıra), Erkal Üçerler (CDA Breda 6. sıra), Selçuk Akıncı (GL Breda 1. sıra), Hüseyin Sucu (PvdA Hoogezand 6. sıra) ve Ramazan Çığ'ın (GL Hoogezand 2. sıra) seçilme şansları yüksek.



Listelerde yer alan adayların isimleri şu şekilde:


HENGELO:
PvdA: Birol Akkuş, Ramazan Kırmalı.
CDA: Zeki Alkan, Burhan Çarlak.


Burger Belangen: Derya Zenginoğlu, Nazif Yaldız.
Pro Hengelo: Ali Oflazoğlu.
D66: İlhan Çetinkaya.


BERGEN OP ZOOM:
PvdA: Yusuf Kaplan, Aydın Akkaya, Şahin Ergeç.
CDA: Recai Aktürk.
D66: Nezoş Demirel, Ömer Duman, Ahmet Karatkepe, Hakan Büyükaraslı.

Haberin Devamı

SCHİEDAM:
PvdA: Necla Yerlikaya.
SP: İlker Güner.
CDA: Nihat Ulusoy.


TİLBURG:
PvdA: Orkun Baytemir, Kenan Baydar.
GL: Ali Yenice.


BEVERWİJK:
PvdA: Bayram Gezer.
VVD: Birol Kat.
GL: Haydar Erol.


HOORN:
PvdA: Dilek Bilgen Küçükşantürk.
GL: Cihan Taşdelen.
Fractie Tonnaer: Levent Helelespe.


PURMEREND:
Stadspartij: İsmail Çanga, Metehan Hasırcı.


ALPHEN A/D RİJN:
PvdA: Gülhan Akdemir.


BREDA:
CDA: Erkal Üçerler.
GL: Selçuk Akıncı.

HOOGEZAND:
PvdA: Hüseyin Sucu, Nurettin İlhan.
GL: Ramazan Çığ.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!