Hollanda’nın kaderini etkileyebiliriz

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’nın kaderini etkileyebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 22:33

2 Mart tarihindeki eyalet seçimleriyle ilgili olarak ortak basın toplantısı düzenleyen federasyon başkanları, “Hollanda’da misafir olmadığımızı açık bir şekilde ortaya koymalıyız. Oy kullanmak bir vatandaşlık sorumluluğudur. Seçimlere katılım son derece önemli. Yaşadığımız ülkenin bir parçasıyız” dediler

Haberin Devamı

Hollanda’daki çeşitli federasyonların başkanları düzenledikleri ortak basın toplantısında, 2 Mart eyalet meclisine etkin katılım çağrısında bulundular.

Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu’nun girişimiyle STOR’da (Rotterdam Türk Girişimciler Kulübü) düzenlenen toplantıya Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu Başkanı Sabri Kenan Bağcı, Hollanda Türk İşadamları Derneği Başkanı Turgut Torunoğulları, Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği Başkanı Mustafa Ayrancı, Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Arif Yakışır, Hollanda Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu Başkanı Zeki Baran, Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Muharrem Cengiz, Hollanda İslam Federasyonu Başkanı Mehmet Yaramış, Hollanda İslam Merkezleri Vakfı Başkanı Fikri Demirtaş, Hollanda Türkiyeli Kadınlar Birliği Başkanı Nuray Uysal, Hollanda Genç İşadamları Federasyonu 2’nci Başkanı Vecih Er, Hollanda Türk Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Gedik, Hollanda Türk İslam Kuruluşları Birliği Başkan Yardımcısı Bedir Murt katıldı.

Federasyonların başkanları, özetle şunları söylediler: “Herkese oy kullanma çağrısı yapıyoruz. Oy hakkı konusunda geçmişte çok büyük mücadeleler verdik. Seçimlere katılım son derece önemli. Yaşadığımız ülkenin bir parçasıyız. Kullandığımız oy oranı partilerin toplumumuza bakışını etkileyecektir. İçinde bulunduğumuz toplumda kültürümüz, dinimizi, dilimizi tartışma konusu yaptılar. Şimdi de bizi ne zaman kovacaklarını dillendirmeye başladılar. 220 bin oy ile çok ciddi şeyler değiştirebiliriz. Bu ülkenin kaderini etkileyebiliriz.”

Eyalet meclisi seçimlerinin senatonun yeni üyelerinin belirlenmesi açısından da son derece önemli olduğunun altını çizen başkanlar, “Bizlere karşı çıkarılacak katı yasaları engellemek için seçim fırsatını değerlendirmeliyiz. Bu hükümetin senatoda çoğunluğu ele geçirmesi engellenmeli. Bu ülkenin bir parçasıyız. Hollanda’da misafir olmadığımızı açık bir şekilde ortaya koymalıyız. Oy kullanmak bir vatandaşlık sorumluluğudur. Vatandaşlarımızdan seçimlere katılım konusunda daha duyarlı olmalarını beklemekteyiz. İslam, yabancı düşmanlığı yapmayan hangi parti olursa olsun oylarımızı vermeliyiz. Seçimlere katılım çok önemli. Mutlaka sandık başına gideceğiz. Biz artık Batı Avrupa Türkleriyiz” şeklinde ifadeler kullandılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!