Hollanda Mektubu

Güncelleme Tarihi:

Hollanda Mektubu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 00:00

Futbol Turnuvasından çıkarılması gereken dersler.

Haberin Devamı


FUTBOL TURNUVASINDAN ÇIKARILMASI GEREKEN DERSLER


Hafta sonunda Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD), Den Bosch kentinde futbol turnuvası düzenledi.Eksiklikler var mıydı? Evet çoktu.

Ama asıl önemli olan böyle bir turnuvanın düzenlenmesiydi. Onun için öncelikle bu turnuvayı düzenleyenlere teşekkür etmek gerekir. Ben teşekkür ediyorum!

Şimdi herkes merak ediyordur. Ya tamam da bu turnuvayı bu köşeye niye taşıdın? Biraz sabırlı olun anlatayım.Bu turnuva ilklere imza atmasıyla ön plana çıktı. Turnuvada ki en genç futbolcunun yaşı 30 ’du. Turnuvaya katılan 6 takımdan 5 ’i Türk, biri Hollandalıydı. Hollanda ’da hizmet veren Türk basını, ilk kez bir takım halinde yeşil sahaya çıktı. Yaptığı açıklamalar sonrasında Türkiye ’de tozu dumanı birbirine karıştıran Mustafa Yücedağ ’da turnuvada Amsterdam Gençlerbirliği ’nin formasını giydi.Türk basını olarak katıldığımız turnuvada, averaj takımı olduk, revire döndük. Son iki maça da çıkmayarak, turnuvanın sonuncusu olduk. Kısacası, Türk basını olarak futbolda sınıfta kaldık!

Ama en azından cesaretli olup takım halinde sahaya çıktık. Yılmadık, mücadele ettik. Hani büyük liderimizin bir sözü var ya “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur ” işte bizde bu sözü yerine getirmeye çalıştık,spor yaptık. Bu turnuvaya aslında T.C.Lahey Büyükelçiliği ve T.C.Rotterdam Başkonsolosluğu da takım halinde katılacaktılar. Ama olmadı!Her nedense spor yapmak isteyen 11 kişiyi bulamayıp, turnuvadan çekildiler. Bizler çok üzüldük, bilmem onlar üzüldüler mi?

Bu arada Mustafa Yücedağ'la birazcık olsun sohbet etme fırsatı yakaladım. O sohbete değinmeden önce, merak edenler için söyleyeyim. Turnuvanın birincisi 5 Türk takımını da yenmeyi başaran Hollandalılar oldu. Niye şaşırdınız ki, şaşırmayın. Onlar bizim gibi yılda bir futbol oynamıyor. Onlar, oldukça düzenli bir şekilde her hafta sonu futbol oynayıp, spor yapıyor. Onlar birinci olmayacaktı da biz mi birinci olacaktık!

MUSTAFA YÜCEDAĞ İSYAN EDİYOR

Hani derler ya “Bir dokun bin ah işit" misali Mustafa Yücedağ ’la birazcık olsun sohbet ettim. Ailesiyle birlikte Amsterdam ’da yaşıyor.


“Abi birazcık olsun kafamı dinlemek istiyorum ” diyerek başladığı sohbette Türkiye'de son yaşadıklarına isyan ediyor. “Abi Giresunspor bana 1 Milyon TL teklif etmişti Ben o teklifi geri çevirip Galatasaray'ı tercih ettim" diyerek Adnan Sezgin'i eleştiriyor. Hala Galatasaray'dan alamadığı 100 bin Euro'sunu konuşuyor. “Abi Rijkaard delikanlıdır diyorsun. Delikanlı olsaydı, Galatasaray ’dan alacağım parayı bana o verirdi. Niye yapmadı? 5 Milyon Euro ’nun üzerinde bir para aldı. Çıkıp o paranın 100 bin Euro ’sunu bana vermiş olsaydı ne olurdu? diyor.

Mustafa Yücedağ, haklı veya haksız onu bilemem ama bir gerçek var. O da, ona verilen şanslar ve yakaladığın fırsatlar! Eğer bunları çok iyi değerlendirememişsen işte ozaman dönüp birde kendine özeleştiri yapmalısın. Neyi iyi, neyi kötü yaptım? Sorularını kendine sormalısın. Sadece karşı tarafı eleştirip, suçlamamalısın! Eğer böyle yapmaya devam edersen, bırak seni Türkiye, Hollanda'da kabul etmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!