Hollanda Mektubu

Güncelleme Tarihi:

Hollanda Mektubu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2010 17:59

Uzun yıllardır ‘Kar’ın Hollanda ’ya bu kadar erken geldiğine hiç şahit olmamıştım. Kar öyle bir geldi ki, yaşam felç oldu. Kara ve havayolu ulaşımı adeta kilitlendi. Ya spor karşılaşmaları? Onlarda aynısı. Kısacası Hollanda, her alanda Kar ’a teslim oldu.

Haberin Devamı

Hafta sonunda bir çok futbol karşılaşması aşırı kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Bu iptal edilen karşılaşmalar arasında ‘Klassieker Derbisi’de var. Hani, zenginle fakirin mücadelesi var ya, işte o derbi! Ajax- Feyenoord karşılaşmasından söz ediyorum. Bu karşılaşma 19 Ocak tarihinde saat 20:00 ’de oynanacak



2010 YILININ ŞAMPİYONU PSV

Hafta sonunda Hollanda 1. Ligi
’nde 5 karşılaşma oynandı. Bu karşılaşmalar aynı zamanda 2010 yılının 1.Lig son karşılaşmalarıydı. Kupa maçları var yok değil, fakat 1.Lig ‘Eredivisie’ Kış tatiline girdi. Hollanda 1.Liginde 2010 yılının şampiyonu PSV Eindhoven oldu. Ligin ilk yarısının görünümü böyle.

İBRAHİM AFFELAY, ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Hafta sonunda PSV, kendi evinde konuk ettiği 32 puanlı Roda JC Kerkrade ’yi 3-1’lik skorla yendi. 19 maçta 41 puan toplayan ilk yarının şampiyonu PSV, Kış tatiline liderlik koltuğunu sağlama alarak girdi. PSV, aynı zamanda bu karşılaşmasında Fas kökenli futbolcusu İbrahim Affelay ’a da veda etti. Hollanda’nın 24 yaşındaki milli futbolcusu, yeni yılda Barcelona ’nın formasını giyecek. Seyirciler onu son lig maçında ayakta alkışlayarak uğurladı. O ise göz yaşı dökerek Hollanda ’ya veda etti.

UYUM SORUNU OLMAZ

İbrahim Affelay, orada da başarılı olacağına inancım tam. Çünkü orada uyum sorunu yaşamayacak! Son yıllarda özellikle uyum konusunda hedef olan yabancıların, bu ülkede neler çektiğini o çok iyi bilir. Ben onun, uyum konusunda örnek model kişiler arasında yer aldığına inanıyorum. Onun için, uyum sorunu yaşamayacak. Kendisine başarılar diliyorum.

JAN VAN DİJK GÖNDERİLDİ

Kış tatiline giren Hollanda 1.Ligi ’nde alt sıralardan bir türlü kurtulamayan VVV-Venlo, 2011 yılı ile yeni bir başlangıç yapmak istiyor. Bu yeni başlangıcın ilk kurbanı teknik direktör Jan van Dijk oldu. Kulüp, resmi sitesinden yaptığı açıklamada teknik hocasıyla yollarını resmen ayırdığını açıkladı. Bu değişiklik, VVV- Venlo ’ya neler kazandıracak bunu önümüzdeki aylarda göreceğiz. Bir gerçek var, 18 karşılaşmada sadece 10 puan toplayan VVV-Venlo ’yu çok zor günler bekliyor. Takımın başına kim gelirse gelsin, elinde sihirli değneğin olmadığı bir gerçek.

A MİLLİ BAYANLARIN RAKİBİ HOLLANDA

A Milli Bayan Hentbol Takımı, Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off ’larında Hollanda ile eşleşti. Milliler ilk maçını 4-5 Haziran 2011 tarihinde Hollanda ’da, rövanş maçını ise 11-12 Haziran 2011 tarihleri arasında Türkiye ’de oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!