Hollanda\'dan önlem paketi

Güncelleme Tarihi:

Hollanda\dan önlem paketi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2006 00:00

Hollanda Hükümeti sınır dışı ettiği yabancıların geri dönmelerini önlemek için yasa değişyikliğine gidiyor. Hollanda bu yasa değişikliğiyle illegal yaşadıkları tesbit edildikten sonra ülkesine geri gönderilen yabancıların kendi ülkesindeki Hollanda makamlarına başvurarak, geçici oturum izni alabilmelerinin önüne geçmek istiyor.

Haberin Devamı




Rita Verdonk
Hollanda Azınlık İşleri ve Uyum Bakanı Rita Verdonk, bu kişilerinu başvurularını önlemek için bir çalışma başlatıldığını açıkladı.

Geri dönüş olmasın

Bakanlık sözcüsü, Yabancılar Yasası'nda değişiklik üzerinde çalışıldığı belirtilerek, "Şu andaki yasalara göre sabıkasız olmamak şartıyla başvuru sahibinin eğitim ya da ailevi nedenler yüzünden Hollanda'ya gelmek nedeni varsa, Hollanda temsilciliklerinden geçici oturum izni (MVV) alabiliyorlar" denildi. Ayrıca, Bakan Verdonk'un bu durumda olan bir kez Hollanda'dan gönderilmiş olanların geri dönüşünün önünün kapatılmasını istediği de dile getirildi.

Kosovalı Pasiç'in yasayla ilgisi yok

Hollandalı bakan Verdonk'un bu girişiminin, Kosovalı öğrenci Taida Pasiç'in Hollanda'ya geri dönmek üzere olmasıyla bir ilgisinin bulunmadığı kaydedildi.

Pasiç, oturum izninde usulsüzlük olduğu gerekçesi ile tüm kamuoyu bakısına rağmen, geçtiğimiz nisan başında ülkesine geri gönderilmiş, eğitimi yarıda kalmıştı. Pasiç'in başvurduğu mahkeme tarafından karar bozulması üzerine, Kosavalı öğrencinin önümüzdeki günlerde Hollanda'ya gelerek eğitimine devam etmesi bekleniyor.

Ses getirecek

Verdonk'un bu girişiminin Hollanda'da oldukça ses getirmesi bekleniyor. Bakan önceki yıllarda da Hollanda'daki illegal kalışları tamamen sona erdirmek için bir takım girişimlerde bulunmuştu.

Hollandada bu durumda bulunan 150-250 bin kişi olduğu tahmin edilirken bu kişilerin yakalandıklarında sınır dışı edildikleri, bir kaç kez illegal şekilde yakalananların da, 'İstenmeyen yabancı' ilan edildiği açıklandı.

LAHEY

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!