Hizbullah Hariri'nin katilini açıklayacak

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah Haririnin katilini açıklayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2010 10:36

Lübnan Hizbullah'ı İsrail istihbarat örgütü MOSSAD'ın 2005'teki Refik Hariri suikastine karıştığı hususunda net delliler olduğunu açıkladı. Hizbullah lideri Nasrallah elindeki delilleri bugün bir basın toplantısıyla açıklayacağını duyurdu. Hizbullah daha önce de Harriri suikastını soruşturmak için kurulan BM Komisyonu'nun MOSSAD'la güçlü bağlantıları olduğunu iddia etmişti.

Haberin Devamı

Hizbullah lideri Nasrallah'ın bugünkü basın toplantısı öncesi Fransız haber ajansı AFP'ye açıklama yapan Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ellerindeki delillerin Refik Hariri'nin katilinin gerçek kimliğini ortaya çıkaracağını iddia etti.

HARİRİ'NİN YAKINLARI SURİYE'Yİ SUÇLAMIŞTI

2007'de Birleşmiş Milletler, şu anki başbakan Saad Hariri'nin babası Refik Hariri'nin 2005'teki suikastiyle ilgili şüpheleri araştırmak için bir komisyon kurmuştu. Baba Hariri, Beyrut'taki bombalı saldırıda öldürülmüştü. Hariri'nin yakınları cinayetten Suriye'yi ve Suriye'nin Lübnan'daki takipçilerini sorumlu tutmuş, Şam ise bunu kesin olarak reddetmişti. Geçtiğimiz ay Nasrallah, "BM komisyonunun Hizbullah üyelerini suçlu bulacağı konusunda bilgilendirildiğini" açıklamıştı.

Haberin Devamı

LÜBNAN'DA İÇ ÇATIŞMA ENDİŞESİ

Refik Hariri, 14 Şubat 2005'te Beyrut'taki Saint George Oteli yakınlarındaki bir kavşağın 1 ton patlayıcı ile havaya uçurulması ile 61 yaşında öldürülmüştü. BM Lübnan Özel Mahkemesi'nin Hizbullah yetkililerini Hariri suikastından sorumlu tutması durumunda ülkede iç çatışmaların çıkmasından endişe ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!