‘Hiç komisyon almadım, yardım için yaptım’

Güncelleme Tarihi:

‘Hiç komisyon almadım, yardım için yaptım’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2022 12:11

Bavyera’da maske skandalını araştırmak üzere kurulan Meclis Komisyonu’na ifade vermek üzere çağrılan eski eyalet bakanlarından şimdiki AB milletvekili CSU Partisi’nden Monika Hohlmeier, kendisinin herhangi bir komisyon almadığını sadece kendisinden yardım isteyen eski CSU Genel Sekreteri Gerold Tandler’in kızı Andrea Tandler’e İsviçre’deki bir şirketten maske temini için yardımcı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“Amacım sadece zor durumdaki insanlara yardım etmekti” diye ifade veren eski efsane başbakanlardan Franz Josef Strauss'un kızı Hohlmeier, salgının ilk başladığı günlerde maske bulmak zor olduğu için insani görevini yerine getirdiğini söyledi. 50 milyon euro komisyon almakla itham edilen Hohlmeier, zor dönemde devlet kurumlarına maske temini için çok sayıda kişinin kendisinden yardım talebinde bulunduğunu belirterek, “Bugün aynısı olsa yine yaparım. Şu günlerde de Ukrayna’ya yardım için başvuru geliyor. Yardım yapmayalım mı” dedi.

İSTİFALAR GETİRMİŞTİ
Devlete aracı olarak çok sayıda maske sattığı belirlenen politikacı kızı Andrea Tandler’i çocukluğundan beri tanıdığını söyleyen Hohlmeier, maske kalitesi veya fiyatları hakkında herhangi bir bilgisi olmadığını vurguladı. 2020 yılının başlarında Sağlık Bakanlıkları’na yüksek fiyattan normlara uygun olmayan maske tedariki yapıldığı belirlenmiş, üst düzey politikacı yakınlarının adının geçtiği skandalda CSU Genel Sekreteri olmak üzere istifalar yaşanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!