Hiç kimse AB’yi 45 yıl boyunca beklemezdi

Güncelleme Tarihi:

Hiç kimse AB’yi 45 yıl boyunca beklemezdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2011 15:05

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hollanda’da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Türk işadamları ile de bir araya geldi.

Haberin Devamı

Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) tarafından Amsterdam’daki Van der Valk Oteli’nde düzenlenen toplantıda konuşan Bağış, “Siz burada ne kadar güçlü olursanız, biz de o kadar güçlü oluruz” dedi.

BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR
Türkiye’nin sahip olduğu potansiyelin Avrupa ülkelerinde daha fazla anlatılması gerektiğini belirten Bakan Bağış, “Türkiye hiçbir ülkenin gözardı edemeyeceği bir ülke haline geldi. AB süreci kolay bir süreç değil. Bugünlere hep zorlukları aşarak geldik. Müzakere tarihi alabilmek için 45 yıl bekleyen hiçbir ülke yok” dedi. Avrupa’daki Türk vatandaşlarınin yarattığı imajın da son derece önemli m olduğunu belirten Bakan Bağış, “Bu ülkelerde başta siyaset olmak üzere her alandaki etkin katılım Türkiye’yi AB’ye daha da yaklaştıracaktır” diye konuştu.

Hollanda’da sayıları 16 bini bulan Türk girişimcinin, 6 milyar Euro tutarındaki cirosunun büyük bir bölümü HOTİAD üyelerine ait olduğunu söyleyen HOTİAD Başkanı Turgut Torunoğulları da şunları kaydetti: “HOTİAD üyeleri ‘birlikten güç doğar’ düşüncesiyle yola çıktı. Ortak şirketler kurarak Türkiye’de çeşitli yatırımlara yöneldi. Bu çalışmayla krizi fırsata çevirdiler. Bunun gören Hollandalı büyük şirketler de HOTİAD’a üye oldu. Bu firmalarla ciromuz 10 milyar Euro’yu geçti.”

HOTİAD’ın önemli çalışmalara imza attığını belirten Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan da, “Hollanda’daki girişimcilerimizin Türkiye’de yaptıkları çalışmalar gurur verici” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!