Hessen´de en büyük Vatanspor

Güncelleme Tarihi:

Hessen´de en büyük Vatanspor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2008 22:17

Bad Homburg Vatanspor finalde Hattersheim Türkspor´u 3-0 yenerek Atatürk Kupası Frankfurt Başkonsolosluk Bölgesi şampiyonu oldu. Başkonsolos Bogac Güldere´nin elinden birincilik kupasını alan Vatanspor, Karlsruhe birincisi Wiesloch Türkspor ve Mainz şampiyonu Cosmos Koblenz ile 1 Mayıs Perşembe günü Karlsruhe´de Orta Almanya şampiyonası için mücadele edecek

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği tarafından her yıl organize edilen geleneksel Atatürk Kupası Futbol Turnuvası, Frankfurt Başkonsolosluk Bölgesi (Hessen Eyaleti) şampiyonu Bad Homburg Vatanspor oldu. Bad Homburg Sandmühle sahasında yapılan ve Frankfurt Başkonsolosu Salih Boğaç Güldere, Konsolos Güçlü Kalafat, Konsolos Muavini Orçun Ferit Başaran ile çok sayıda futbolseverin izlediği şampiyonada Vatanspor, final maçında Hattersheim Türkspor'u 3-0 mağlup ederek birincilik kürsüsüne çıktı. Turnuvanın üçüncüsü ise penaltı atışlarında Eltville Bosporuspor´u 5-2 yenen Frankfurt Türkgücü oldu.
Vatanspor- Türkgücü:

Ev sahipliğini Bad Homburg Vatanspor´un üstlendiği turnuvada maçlar centilmence ve dostane bir havada oynandı. Hessen Eyalati´nden 4 takımın iştirak ettiği sampiyonada ilk maç ev sahibi Bad Homburg Vatanspor ile Frankfurt Türkgücü arasında oynandı. 5. dakikada Frankfurt defansından kaptığı topla ceza sahasına giren Vatansporlu Viktor sert bir şutla skoru 1-0 yaptı. İki dakika sonra Türkgücü´nün antrenör oyuncusu milli futbolcu Engin Özdemir, kullandığı köşe vuruşunda topu filere gönderdi: 1-1. 25. dakikada gelişen atakta ilk golün sahibi Viktor, sağdan ilerleyen Semih'in 'al da at' dercesine gönderdiği topu filelerle buluşturup Vatanspor'n finale çıkmasını sağladı: 2-1
Türkspor-Bosporus

Günün ikinci maçında Türk Hattersheim ile Bosborus Eltville karşı karşıya geldiler. Eltville´nin antrenör oyuncusu Anu, Serdar'ın ara pasıyla ceza sahasına girip sert bir şutla takımını 1-0 öne geçirdi. Çok sayıda gol pozisyonu değerlendiremeyen Hattersheim 24. dak. Beşir ile skoru eşitledi: 1-1. Maçın berabere bitmesi nedeniyle yapılan penaltı atışları sonrasında da Hattersheim, Eltville'yi 4-2 mağlup etti ve ikinci finalist oldu.

İki şut direkten döndü

Turnuvanın finalinde Vatanspor, Türk Hattersheim karşısında baştan sona üstün göründü. Vatanspor, 10. dakikada kaptan Aytaç ile 1-0 öne gecti. 16. dakikada Semih'in gönderdiği top önce iki direk arasında gidip geldi sonra da kaleci Aygün'e çarparak dışarı gitti. İki dakika sonra da Viktor'un sert şutu direkten döndü. 25. dakikada Radu farkı ikiye çıkarırken bir dakika sonra Semih maçın sonucunu belirledi: 3-0.
Birincilik kupası ve 500 Euro para ödülü

Hessen şampiyonu olan Vatanspor, 1 Mayıs tarihinde Karlsruhe'de yapılacak olan Orta Almanya şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Vatanspor´a Şampiyonluk kupası ile 500 Euro´luk birincilik ödülünü veren Frankfurt Başkonsolosu Salih Boğaç Güldere, turnuvanın Ulu Önder Atatürk'ün adına yakışacak şekilde gerçekleştiğini ve takımların büyük sportmenlik örneği gösterdiklerini söyledi. Turnuvada ayrıca ikinci olan Hattersheim Türkspor´a 300, ücüncü Frankfurt Türkgücü´ne 200 Euro para ödülü verildi.

BAD HOMBURG VATANSPOR: Timm, Mustafa, Jens, Cengiz, Erkan, Vural, Müslüm, Aytaç, Semih (Samet), Bastian, Viktor

HATTERSHEİM TÜRKSPOR: Aygün, İbrahim, Ümit, Serhat, Mohammed, Muhammet, Serkan, Uğur, Ali, Yunus, Beşir

VATANSPOR şAMPİYONFinalde Hattersheim Türksporú 3-0 yenerek Atatürk Kupası Hessen elemelerini kazanan Bad Homburg Vatanspor, Karlsruhe'de Orta Almanya şampiyonasına katılma hakkı elde etti
KUPAYI BAşKONSOLOS VERDİFrankfurt Başkonsolosu Salih Boğaç Güldere, şampiyonluk kupasını Vatansporlu Samet Karadağ'a verirken Bad Homburg'tan Karlsruhe de şampiyon olmalarını beklediğini söyledi.
FİNALDE CENTİLMENLİKHer ikiside Bezirksliga´da mücadele eden Vatanspor ile Türkspor arasındaki final maçı centilmence geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!