Hessen Cup Offenbach'ın

Güncelleme Tarihi:

Hessen Cup Offenbachın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2008 15:44

Darmstadt'ta 'Hessen Cup' adıyla ilk kez düzenlenen Hessen Eyaleti Kupası'nı SV Wehen-Wiesbaden'i 1-0 mağlup eden Kickers Offenbah kazandı. Darmstadt 98'e mali destek vermek amacıyla yapılan turnuvanın üçüncüsü ise Darmstadrt 98'i 3-2 yenen FSV Frankfurt oldu.

Haberin Devamı

İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Almanya'nın Darmstadt Kenti'nde 'Hessen Cup' adıyla ilk kez düzenlenen Hessen Eyaleti Kupası'nı bu sezon Almanya 3. Ligi'nde mücadele edecek olan Kickers Offenbach kazandı. Finalde Bundesliga 2'de mücadele den SV Wehen Wiesbaden'i 1-0'lık skorla tek golle geçen Offenbach şampiyon olurken, üçüncülük ise 3 Lig takımı SV Darmstadt 98'i 3-2 yenen 2. Lig ekibi FSV Frankfurt oldu.
Darmstadt'a yardım turnuvası

Mali sıkıntıda bulunan ve vergi borçları yüzünden kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan Darmstadt 98'e yardım amaçlı düzenlenen turnuvaya İkisi Almanya 2. lig ekibi, ikiside 3. lig takımı olmak üzere 4 takım katıldı. Bin 500 kişinin izlediği turnuvanın ilk maçında Almanya 2. Ligi'ne bu sezon yükselen FSV Frankfurt ile geçen sezon aynı ligden son maçta yenilgi alarak veda eden 3. lig ekibi Kickers Offenbach karşılaştı. Golsüz berabere biten maç sonunda yapılan penaltı atışlarında Offenbach Haas ve Tufan Tosunoğlu'nun penaltı golleriyle 2-0 üstünlük elde edip finale yükseldi. İkinci maçta ise SV Wehen Wiesbaden, Darmstadt 98'i 1-0 yenerek ikinci finalist oldu. Üçüncülük maçında FSV Frankfurt, SV Darmstadt 98'i 3-2 mağlup etti.
Tufan ve Uğur göz doldurdu

Geçen sezon Bundesliga'da oynayan Duisburg'tan transfer ettiği Tufan Tosunoğlu ile alt yapısından yetişen Uğur Albayrak'ın da forma giydiği Offenbach, 33. dakikada Watzke'nin attığı golle turnuvayı zaferle kapadı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!