Hertha ile Hamburg, Bundesliga için kapışacak

Güncelleme Tarihi:

Hertha ile Hamburg, Bundesliga için kapışacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 10:36

Bundesliga’da son iki yıldır umduğunu bulamayan başkent takımı Hertha BSC, bu yıl da yine küme düşmemek için mücadele edecek.

Haberin Devamı

HERTHA BSC’nin kümede kalmak için mücadele edeceği takım, ikinci lig takımlarından Hamburg oldu. Hertha için birinci ligde kalma, Hamburg için ise ikinci ligden birinci lige yükselme fırsatı sunan maçın ilki 19 Mayıs’ta Berlin’de oynanacak. Rövanş maçı ise 23 Mayıs’ta Hamburg’ta gerçekleşecek. Böylelikle gelecek yıl Bundesliga’da mücadele edecek takımlar kesinleşmiş olacak. Geçen yıl da son anda Birinci Lig’de kalmayı başaran Hertha, bu yıl sezona kötü başladı. Sezona teknik direktör Pal Dardai ile başlayan Hertha BSC, üst üste kötü puanlar alınca sezon ortasına doğru Tayfun Korkut’la anlaştı. İlk dönemler Korkut yönetiminde iyi maçlar çıkaran Hertha, ikinci yarı umduğunu bulamadı ve Korkut’la yollarını ayırdı. Hertha, ligin sonuna doğru ünlü teknik adam Felix Magath’la anlaştı. Ancak son maça kadar ligde kalıp kalmayacağı kesinleşmeyen Hertha, ligin son maçında deplasmanda Dortmund’a 2-1 yenildi. Stuttgart’ın da Köln’ü 2-1 yenmesi üzerine ligi sondan üçüncü sırada kapattı. Hertha, Stuttgart ile aynı puana sahip olmasına rağmen Stuttgart’ın averajı daha iyi olduğu için şimdi ligde kalma mücadelesi verecek.

Haberin Devamı

BREMEN VE SCHALKE BİRİNCİ LİG’DE
İkinci Lig’e düşen takımlar Arminia Bielfeld ile Greuther Fürth olurken, bu yıl İkinci Lig’den Birinci Lig’e çıkmayı garantileyen takımlar Schalke ve Werder Bremen oldu. İkinci Lig’i lider kapatan Schalke, geçen hafta Bundesliga’ya çıkmayı garantilemişti. Evinde oynadığı maçta Regensburg’u 2-0 yenen Werder Bremen de ligi Hamburg’un önünde ikinci sırada tamamlayarak Bundesliga’da oynama hak kazandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!