Güncelleme Tarihi:
Bu konuda acil önlemler alınmasını isteyen Çalışma Bakanı Leyen, aksi takdirde bu konuya yasalar çerçevesinde ağırlık vereceğini söyledi. Der Spiegel dergisine açıklama yapan Bakan Leyen, sektör sorunu kendi çabasıyla ve acilen çözemezse, o zaman devreye gireceklerini belirtti. Bakan özellikle firmaların kadrolu elemanlarını işten çıkardıktan sonra, kiralık firma üzerinden aynı elemanları işe almasının önlenmesi gerektiğini de söyledi. Ayrıca bir işyerinde aynı işi yapan kadrolu elemanlarla kiralık elemanların farklı ücret almasının da onaylanamayacağına dikkat çeken Bakan von der Leyen, tarafların bu konuda da çözüm getirmelerini istedi ve aksi halde yasal mercilerin konuya el atacaklarını belirterek çözüm için "Aylar değil, haftaların yeterli olacağını" ifade etti.
Asgari ücrete karşı değil
Öte yandan, asgari ücrete karşı olmadığını açıklayan Bakan Ursula von der Leyen, toplu sözleşme görüşmelerinde branşlar için tesbit edilen asgari ücreti siyasetin de desteklediğini, ancak sendika dışı kalan işyerlerindeki düşük ücret politikasının kendisini son derece rahatsız ettiğini söyledi.
İşveren "kadınlar kotasına" karşı çıkıyor
Almanya'da holdinglerin büyük çoğunluğunun kadınların yönetici pozisyonlara 'kota' aracılığıyla getirilmelerine karşı oldukları bildirildi. Wirtschaftswoche Gazetesi'nin 160 firma arasında yaptığı bir araştırmaya göre, Telecom'un bu konudaki uygulamasını onaylamıyorlar. Alman holdinglerin yüzde 84'ü kadınlar kotasına karşı çıkarken, yüzde 15'i bu konuda kararsız kaldılar. Her üç firmadan birinde (yüzde 39), kadınların halen yüzde 20 oranında orta ve yüksek dereceli pozisyonlarda çalıştığı kaydedilen araştırma sonuçlarında, firmaların yüzde 35'inde de bu oranın yüzde 30 olduğu saptandı. Ankete katılan firmaların sadece dörtte birinde, yönetici pozisyonlardaki kadınların sadece yüzde 10 oranında yer aldığı kaydedildi.