Güncelleme Tarihi:
Süddeutsche Zeitung’a konuşan Schnitzer, “Ülkeden göç edenleri de göz önünde bulundurduğumuzda ise her yıl 400 bin yeni vatandaş kazanmamız lazım. Acilen hoş geldin kültürüne ihtiyacımız var” dedi. Almanya’da nitelikli iş gücü göçünün kolaylaştırılmasını öngören yeni yasanın bu yönde atılmış doğru bir adım olduğunu ifade eden Schnitzer, “Ancak daha fazlasına ihtiyaç var. Örneğin yabancılar dairesi göçmenleri yıldıran değil, hizmet sunan yerler olmalı. Her iş için, yabancı iş gücünün Almanca bilmesi talebinde bulunmamalıyız. Aksine yabancılar dairesinde İngilizce bilen çalışanlar olmasını sağlamalıyız” diye konuştu.
DİJİTALLEŞMEDE GEÇ KALINDI
DW Türkçe’nin haberine göre, nitelikli iş gücü açığını kapatmak için Almanya’nın çocuklara daha fazla yatırım yapması gerektiğini de belirten Schnitzer, ilkokul dördüncü sınıfa giden her dört çocuktan birinin yeterince iyi okuyamamasının durumun vahametini gösterdiğini dile getirdi. Schnitzer, şirketlerin de erken emekliye ayrılmaması için yaşı ilerlemiş personelini hoş tutması gerektiğini söyledi. Almanya’nın yapmak zorunda olduğu şekilde ilerleme sağlayamadığına işaret eden Schnitzer, altyapıya da yatırım yapılmadığını, dijitalleşme konusunda geride kaldığını ve iklim koruma konusundaki çalışmalara geç başlandığını vurguladı.
Almanya’yı nitelikli yabancı iş gücü için daha cazip hâle getirmeyi amaçlayan yeni göç yasasına ilişkin tasarı, 23 Haziran’da Federal Meclis’te yapılan oylama sonucunda kabul edilmişti.