Her türlü yardıma hazırız

Güncelleme Tarihi:

Her türlü yardıma hazırız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2023 11:13

Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle Hannover kentinde oluşturulan ‘Kriz Yönetimi Masası’nı ziyaret eden Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

HANNOVER Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, başkonsolosluk personelinin de içinde bulunduğu ‘Kriz Yönetimi Masası’nın TGN bürosunda yapılan toplantıya katılarak yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Onay, “Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’deki büyük çaplı deprem sonucu meydana gelen insan kayıpları ve yaralanmalar hepimizin yüreğini burktu. Tüm Türk milletine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunduğumuzu belirtmek isterim. Hannover Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü yardıma hazırız. Eyalet İçişleri Bakanı ile görüştüm. Şimdilik Aşağı Saksonya eyaletinden Türkiye’nin herhangi bir konuda talebi yok. Deprem büyük bir alanda oldu. Bundan sonra ihtiyaç olabilir. Başkonsoloslukla ve bakanlıklarla görüşerek ihtiyaçları karşılamaya gayret göstereceğiz. Şimdilik STK’ların oluşturduğu bu çalışmaya nasıl destek verebilirim diye görüşmeye geldim” dedi.

Her türlü yardıma hazırız
‘KİŞİSEL OLARAK GÖTÜRMEYİN’
Yapılan görüşmeler sonucunda Nendorfer Chosse Caddesi 9 Hannover adresinde bulunan depodan yer tesis edildiğini ve gelen eşyaların hemen tasnifinin ve paketlenmesinin yapıldığını belirten Kriz Yönetimi Masası Koordinatörü Adil Arslan “Bir saat içerisinde bir TIR dolusu eşya geldi. Yaklaşık 50 kişilik bir yardımsever ve kriz yönetiminde bulunan arkadaşlarımla birlikte çalışmalara başladık. İnsanlarımıza ulaştırdığımız ihtiyaç listesindekileri yeni ve içinde ne oldukları üzerine yazılı paketleri verdiğimiz adrese getirebilirler. Konsolosluğun bilgisi ve izni olmadan hiçbir aracın ülkeye giriş yapması mümkün değil. Bizler zaman zaman ihtiyacımız olanları insanlarımıza bildirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Her türlü yardıma hazırız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!