"Her bir Türk doğuştan diplomat"

Güncelleme Tarihi:

Her bir Türk doğuştan diplomat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2012 16:39

Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda’daki Türklerin ülke tanıtımına büyük katkısı olduğunu belirterek, bu anlamda Hollanda'da yaşayan her bir Türk'ün doğuştan diplomat olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hollanda'nın Leerdam şehrinde yapılması planlanan Diyanet Vakfı'na (HDV) ait Anadolu camisinin temel atma törenine katılan Oral, ilk nesil Türklerin çabalarının son derece değerli olduğunu kaydetti. Yağmurlu havada gerçekleşen temel atma törenine Başkonsolos Oral'ın yanı sıra Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Ünver ve Leerdam Belediye Başkan yardımcısı Wim van der Lei ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hollanda’daki Türk toplumunun çalışmalarından övgüyle bahseden Başkonsolos Togan Oral, temelini attıkları caminin gurur duyulacak bir hizmet olduğunu söyledi. Bu tür hizmetlerin geleceğe umutla bakmak için bir vesile olduğunu kaydeden Oral, "Bu güzellikleri yaşarken bunların bize yüklediği sorumlulukların da farkında olmamız gerekir. Ben meslekten diplomatım, ama sizler doğuştan diplomatsınız. Her birinizin hem ülkenizin, hem mensubu olduğunuz milletin hem de dinimizin buradaki temsilcisisiniz. Her biriniz doğuştan birer büyükelçi, başkonsolossunuz. O yüzden bu sorumluluk biliciyle hareket etmek, ön yargıları kırmak, cehaletleri aşmak için, insanların kalplerine, gönüllerine, evlerine girebilmek lazım" diye konuştu.

Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Ünver ise temeli atılan caminin tüm Hollanda topluma armağan olacağını ifade etti. Ünver, bu mabette insan sevginin öğrenileceğini ve öğretileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!