Henkel isyan etti

Güncelleme Tarihi:

Henkel isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 13:15

Emniyet beni hayal kırıklığına uğrattı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da sekizi Türk, biri Yunan ve bir polis memurunu katleden neonazi terör çetesi NSU ile ilgili Berlin Emniyeti’nde aylardır yürütülen belge arama çalışmalarında bir sonuca varılamaması muhalefet partilerinin ardından İçişleri Senatörü’nü de isyan ettirdi.

Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel, kendisinin de emniyet görevlilerine güveninin sarsıldığını söyledi.

NSU üyeleriyle yakın ilişkileri olan Thomas S’yi uzun süre muhbir olarak kullanan Berlin Emniyet Teşkilatı İstihbarat Birimi, bu bilgileri başka birimlerle paylaşmadığı gibi tutulan raporları da Federal Meclis Araştırma Komisyonu’na eksik gönderdi. NSU bağlantılı muhbirlerin verdiği bilgilerin ve tutulan raporların ortaya çıkarılması için başlatılan çalışmalardan bir sonuç alınamamasına isyan eden Senatör Henkel, “Hem kişi olarak hem de senatör olarak emniyet beni hayal kırıklığına uğrattı.

Ben her zaman polisin önüne kendimi siper ettim. Ancak sabrım kalmadı” dedi.

Berlin Emniyet bünyesi içinde oluşturulan 6 kişilik araştırma komisyonu, muhbirlerden alınan bilgilerin yer aldığı 250 dosyada NSU ile ilgili bağlantıları araştırıyor. Araştırmalar sonunda senatörlük müsteşarı Bernd Krömer başta olmak üzere üst düzey bazı polis şeflerinin görevden alınması bekleniyor. ∆ Ali VARLI / BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!