Helal et tehdidi huzursuz etti

Güncelleme Tarihi:

Helal et tehdidi huzursuz etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2011 18:16

Almanyanın Kehl kentindeki Falkenhausen İlkokulu’ndaki kahvaltılarda ‘helal et’ ürünlerine yer verilmesiüzerine okul müdürü ve eti temin eden Türk marketçinin, mektupla tehdit edilmesi şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Kehl kentinde 27 ülkeden 309 öğrencinin eğitim gördüğü Falkenhausen İlkokulu’nda verilen kahvaltıda ‘helal et’ ürünlerinin dağıtılmasına gösterilen tepki ve tehdit, Türkler arasında huzursuzluk yarattı.

Helal et ürünlerine izin verdiği için okul müdiresi İmogen Remmert’e tehdit mektubu gelmesini hayretle karşıladıklarını söyleyen Türkler, önceki gün toplanarak yapılması gerekenleri konuştu.

GÜNDEME GETİRECEK
Kehl İslam Cemiyeti’ne bağlı Kehl Camii’nde toplanan Songül Güler, Emine Fidan, Nurhan Çaylı, Ali Murat Altıntaş ve Vahit Çakmak, özellikle yerel gazetelerin tehditçilere destek vermesini eleştirdi. Kehl İslam Cemiyeti Başkanı Ali Murat Altıntaş, ‘helal et’ tartışmalarında gelinen noktayı, bugün Karlsruhe’de yapılacak DİTİB bölge dernekleri toplantısında gündeme getireceğini söyledi. Altıntaş, Ortenau bölgesinde faaliyet gösteren tüm derneklerin bu konuda dayanışma içinde olmasını istedi.

Falkenhausen İlkokulu’nda iki yıldır teneffüslerde verilen kahvaltıda helal et ürünlerine yer verilmesine tepki gösteren kişiler, okul müdürü ve kentte bulunan bir Türk marketçiye tehdit mektupları göndererek “Helal gıdayı savunan ve satanlar, bu hayvanlar gibi kesilmeli” ifadelerini kullanmıştı.

ELEKTRONİK POSTA MESAJLARI
İnternet siteleri, elektronik posta ve yerel gazetelerin okuyucu mektupları köşelerinde okul müdiresi Remmert’e yönelik verilen mesajlarda “Azınlık olan Müslümanlara karşı daha ne kadar hoşgörülü olmamız lazım? Bu duruma son verilmeli. Hepimiz İslam’a göre yaşamak zorunda değiliz. İşkence yapılarak öldürülen hayvanların etlerini nasıl çocuklarımıza yediririz. Bu insanlık dışı. Helal eti savunanların ve satanlarında bu hayvanlar gibi kesilmeli” ifadeleri yer almıştı.

Gelen bazı mektuplarda ise helal et kesiminde hayvanların uyuşturulmadan, acı çekerek öldürüldüğü vurgulanan yazılarının yanında kanlar içinde kesilmiş hayvanların fotoğrafları yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!