Hedefim A milli takımda kendimi göstermek

Güncelleme Tarihi:

Hedefim A milli takımda kendimi göstermek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 18:03

Bundesliga ekiplerinden Nürnberg’te forma giyen İlkay Gündoğan en büyük amacının Alman milli takımında oynamak olduğunu söyleyerek “Hedefim A milli takımda oynamak ve kalıcı olmak” dedi.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA Nürnberg takımında forma giyen 20 yaşındaki genç oyuncu İlkay Gündoğan “11 Freunde” adlı internet sitesinde yer alan röportajında hedefinin Alman milli takımında oynamak olduğu söyledi. İlkay “Alman genç milli takımlarında oynamaya başladığımdan beri benim için en önemli hedef A milli takımda forma giymekti. Bu hale devam ediyor. Kendimi kabul ettirip, başarılı performans gösterip Alman milli takımında oynamak istiyorum. Bu durum her ne kadar Türk Futbol Federasyonunun beni ikna etme çalışmaları devam etse de böyle kalacak” dedi.

KENDİMİ ALMAN TÜRKÜ OLARAK HİSSEDİYORUM

İlkay Gündoğan ona yöneltilen “Kendisinizi ne hissediyorsunuz sorusu sizi kızdırıyor mu?” sorusuna ise “Hayır. Çünkü bunun için iyi bir cevabim var. Kendimi Alman-Türkü gibi hissediyorum. Bir taraftan anne ve babamın vatanından gelmekten, Türk olmaktan gurur duyuyorum. Diğer taraftan ise kendime Alman mantalitesini aldım” diye cevaplıyor.

OKULDA KENDİMİ NORMAL HİSSEDİYORUM

İlkay Mart ayında Lise bitirme sınavlarına girecek. Bu Türkiye’de olduğu gibi Almanya’da da futbolcularda az görünen bir durum. Özellikle de yabancı gençlerin çok az bir kısmı Almanya’da liseyi bitirdiklerini düşünürsek altının çizilmesi gereken bir durum olduğu ortaya çıkıyor. Genç futbolcu bu konuda da “Ailem basit, tipik bir yapıdadır. Anne ve babam okuyamadıkları için işçi olmuşlar. Bana ve kardeşlerine her zaman okumanın ne kadar önemli olduğu anlatılar ve bu konuda desteklediler” diyor. İlkay okulla ilgili sözlerine “Sahada iken herkesin gözü benim üzerimde oluyor. Futbolcu olarak ne yapacağına, ne söyleyeceğine dikkat etmelisin. Ama okulda olduğum zamanlar kendimi Bundesliga’da oynayan bir futbolcu olarak değil de normal biri olarak görüyorum. Bu bana iyi geliyor. Böylece ayaklarım yere basıyor. Üzerimdeki baskı azalıyor. Rahatlıyorum. Liseyi bitirdikten sonra kariyerime öncelikle profesyonel futbolcu olarak devam etmek istiyorum. Okumayı bir süreliğine bırakacağım. Daha sonra ona devam edebilirim” dedi.

DAHA KARARIMI VERMEDİM

Bundesliga başarılı bir ilk yarı geçiren genç futbolcu için Almanya içinden ve dışından bir çok takımın sezon sonu onu transfer etmek için devrede olduğu biliniyor. Son olarak İngiliz devi Manchester United’ın İlkay ile yakından ilgilendiği haberleri Alman basınında geniş yer almıştı. Bundesliga’dan da Leverkusen ve Hoffenheim’ın altı milyon Euroluk bonservis bedelini ödemeye hazır olduğu biliniyor. Bu konuyla ilgili olarak ise İlkay “Medya da hakkımda çıkan transfer dedikodularına kafayı takmıyorum. Çok çalışarak, iyi futbol oynamaya devam ettiğim sürece hak ettiğim yere geleceğimi bunun karşılığını alacağımı düşünüyorum. Sezon sonunda ne yapacağıma daha karar vermedim. Nürnberg kulübüne çok şey borçluyum. Burada Bundeslida oyuncusu oldum. Bana bu şansı tanıdılar. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum” diye cevaplıyor.

İlkay 1990 Gelsenkirchen’de doğmuş. Schalke alt yapısında futbola başlamış. Büyüme sorunu olduğu için bir süre ara vermek zorunda kalmış. Daha sonra 15 yaşında Bochum alt yapısına girdi. Oradan da Nürnberg takımına transfer oldu. İlkay 38 Bundesliga maçında beş gol attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!