Haydi Paris'e !!!

Güncelleme Tarihi:

Haydi Parise
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 15:26

Utanç Yasası'na Karşı Berlin Komitesi başkentte yaşayan Türkleri 'Paris Yürüyüşü'ne" katılmaya çağırdı.

Haberin Devamı

UTANÇ Yasası'na Karşı Berlin Komitesi, Berlin'de yaşayan Türkleri 21 Ocak Cumartesi günü yapılacak "Paris Yürüyüşü'ne" katılmaya çağırdı. Komite sözcülerinden Niyazi Öncel ve Beyhan Yıldırım, sözde Ermeni soykırımını inkar ceza yasasının senatodan geçmesi durumunda Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin de bunu onaylayacağını belirtip, yasanın onaylanmaması için Avrupa'da yaşayan Türk toplumunun birlik ve beraberlik içinde demokratik olanaklarını kullanmasını istediler.

UTANÇ YASASI
Soykırım iddiası ile Türklerin cezalandırılmak istenmesinin utanç verici olduğunu söyleyen Fransa Utanç Yasası'na Karşı Komite Üyeleri, 21 Ocak Cumartesi günü saat 11.00'de Place Denfert-Rochereaf Meydanı'nda yapılacak olan protesto gösterilerine katılmak isteyenlerin biran önce kendilerine başvurmalarını istedi.

Berlin'den Cuma günü saat 15.00'de otobüsle Paris'e hareket edileceğini belirten Öncel ve Yıldırım, protesto gösterisine katılmak isteyenlerin en geç 20 Ocak Cuma günü saat 11.00'e kadar 0157-868 05 816 (Niyazi Öncel) ve 0163- 867 30 96 (Beyhan Yıldırım) numaralı telefona bilgi vermelerini istediler.

Fransız parlamentosuna karşı Berlin taarruzu
Berlinli 15 Türk dernek ve kuruluşlarının temsilcileri, düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan ve yaşanmış gerçekleri bir kenara bırakarak tarihi, siyasi amaçlarına göre şekillendirmek arzusunda olanlara karşı tepkisini göstermek için 'Utanç yasasına Karşı Berlin Komitesi' adı altında birleştiler.

Katılan Dernekler:
Türkiye Gençler Birliği, Talat Paşa Komitesi, Almanya Türk-Azerbaycan Koordinasyon Merkezi, Berlin Mehter Takımı, Berlin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Berlin Sosyal Demokratlar Derneği, Berlin Milli Görüş Teşkilatı, Türk Veliler Birliği, Almanya Türk Azarbeycan Konseyi, İnteraktif Derneği, Hacı Bektaşı Veli Derneği, Almanya Türk Konseyi, Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği, Berlin Atilla İlhan Derneği.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!