Hayat kurtarma hobisi

Güncelleme Tarihi:

Hayat kurtarma hobisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 00:00

Dün oynanan milli maç Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün ikinci memleketi olarak saydığı İstanbul'a geri dönmesine neden oldu.

Haberin Devamı

13 sene önce Harun Arslan, Löw'ün Fenerbahçe teknik direktörlük görevine getirilmesinde aracılık yapmıştı. Löw, o günler için hala unutulmaz bir sezon geçirdiğinden bahseder. Daha yeşil, güzel ve az telaşlı bulduğu İstanbul'un Anadolu yakasında oturmuştu o zamanlar.

“Pozitif fanatiklik" diye adlandırdığı taraftarların iyi ve kötü günde takımlarını desteklemesi ve ömür boyu kalplerinin takımları için çarpması Löw'ü hayran bırakmış. Bu hafta Dolmabahçe Sarayı'ndaki basın toplantısının sonunda Türkçe konuştu. Zamanında Adanasporu da çalıştıran Löw, birçok yerini gezdiği Türkiye'yi çok seven birisi.

Sürekli eğitim politikası hakkında tartışılıyor. Başbakan çoğu zaman "Bildungsrepublik Deutschland" deyimini kullanıyor ama çok az kişi göçmenlerin de bu yeni eğitim fırsatlarından yararlanması için nelerin yapılması gerektiği hakkında konuşuyor. Almanya Federal Eğitim Bakanı Anette Schavan, Alman-Türk Forumu'nun Başkanı Bülent Arslan'ın daveti üzerine bir sempozyuma katılacak ve "Eğitim yoluyla entegrasyon" adlı bir konuşma yapacak. Ardından Kültürlerarası Eğitim ve Destekleme Derneği'nde öğrencilere yardım eden Murat Vural ve Gelsenkirchen Meslek Yüksekokulu'nda yetenek geliştirme bölümünden sorumlu olan Suat Yılmaz'ın katıldığı bir açık oturum düzenlenecek. Bunlar, başkalarının da başarılı olması için çaba gösteren iki Türk. Ve aynı zamanda aralarında bir de Burhan Bayrak isimli bir öğrenci olacak ve siyasilere kritik sorular yöneltecek. Bu toplantının sunuculuğunu yapmayı dört gözle bekliyorum. Eğer isterseniz siz de 14 Ekim saat 18.00'de Düsseldorf'taki Eyalet Meclisi'ne gelip milletvekillerinin yerine oturup meclis oturumuna katılabilirsiniz.

Hafta içinde Cumhurbaşkanı Christian Wulff 11 itfaiyeciye şeref ödülü verdi. 1,3 milyon insan itfaiyede calışıyor, çoğu karşılık almadan gönüllü yapıyor bu işi. Ödül verilenlerin arasında Orhan Bekyiğit de var. 32 yaşındaki itfaiyeci, henüz 20 yaşındayken genç itfaiyecilere katılmış. 2008'de Ludwigshafen yangının'dan sonra iş arkadaşı Murat Işık ile beraber siyaset, medya, itfaiye ve etkilenen insanlar arasında aracılık yaptı. Orhan Bekyiğit bugün Alman İtfaiye Birliği'nin Uyum Sorumlusu.

Wiesloch'ta genç itfaiyecilerin yüzde 25'i göçmen ailelerden geliyor. Almanya genelinde bu rakam sadece yüzde 1. Belki siz itfaiyeye katılmak isteyen bir genç tanıyorsunuzdur. Başkalarının hayatta kalabilmesi için çalışmak kadar güzel bir şey olabilir mi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!