Havalar ısınınca yaylalar doldu

Güncelleme Tarihi:

Havalar ısınınca yaylalar doldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2015 00:00

Almanya’da Karadenizliler Baden-Württemberg Eyaleti’nde, Balıkesirliler Moers kentinde şenlik düzenledi. Londra’da da Anadolu Kültür Festivali’nin 9’uncusu yapıldı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti’nde yaşayan Karadenizliler yaylada buluştu. Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği tarafında Baden Württeberg’de 10’uncu kez düzenlenen Yayla Şenlikleri’ne 6 bin kişi katıldı. Dört gün devam eden şenlikte, Resul Dindar ve saz ekibi, İsmail Cumur, Ömercan, Yavuz Tonyalı, Rüştü Çavuş, Güngör Coşkun, Tahsin Terzi, Hasan Pekin, Aşık Süleyman, Ahmet Kadakal, Muhammet Silik, Mahmut Turan, Aslan Bülbül, Grup Melodi sahneye çıktı.

TÜRKİYE’DEN GELDİLER

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği, 11’inci kez Hıdırellez kutlaması düzenledi. Moers şehrindeki Rheinpreusen Stadyumu’ndaki etkinliğe 5 bin kişi katıldı. Balıkesir’den gelen Pamukçu Bengi Ekibi, zeybek oynadı. Bengi Ekibi’nin kına gecesi gösterisi büyük ilgi gördü. Türkiye den gelen yöresel sanatçılardan Tamer Öztoprak Balıkesir türkülerini seslendirdi. Balıkesir Kurt Dere Güreşleri Ağası Hüseyin Adın da yağlı güreşi Avrupa da da tanıtabilmek için güreşçilerle birlikte geldi ve güreş ağasının seçimine katkı sağladı. Hüseyin Adın, açık artırmayla satılan güreş ağalığını kazanan Celal Onat’a başarılar diledi.

Havalar ısınınca yaylalar doldu

Resul Dindar’ın hayranları şarkılarına eşlik etti.

Havalar ısınınca yaylalar doldu

Balıkesirliler Moers’te buluştu

Havalar ısınınca yaylalar doldu


ANADOLU KÜLTÜRÜ LONDRA'DA CANLANDI

Geleneksel Londra Anadolu Kültür Festivali’nin 9’uncusu düzenlendi. Londra’nın kuzeyinde Clissold Park’taki festivale İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi Başkanı Erdoğan Çelik ev sahipliği yaptı. Ebru ve el sanatları sergileri, firmaların tanıtım standları, şark köşesi gibi renkli köşeleriyle dikkat çeken festivali, Türkiye Güreş Federasyonu güreşçileri yağlı güreşleriyle renklendirdi.

Havalar ısınınca yaylalar doldu


Bursa Mehter Takımı’nın konserleri de büyük ilgi gördü. Ayrıca Hüseyin Goncagül Tiyatrosu sanatçıları, Hüseyin Goncagül ve Ümit Kaplan çocuklar için Nasreddin Hoca, İbiş tiyatro gösterileri, Karagöz-Hacivat gölge tiyatrosu ve kukla gösterileri ile de çocuklar için renkli etkinlikler gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!