Havaalanları saldırıya açık

Güncelleme Tarihi:

Havaalanları saldırıya açık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 20:16

İngiltere'de tanınmış terörle mücadele uzmanlarından Chris Yates, İngiltere'de havaalanlarının saldırıya açık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İSKOÇYA'daki Glasgow havaalanına yönelik terör saldırısının üzerinden bir yıl geçmesinden sonra durumu değerlendiren Yates, o günden bu yana Glasgow havaalanında başlatılan güvenlik uygulamalarının dünyadaki pek çok havaalanında da uygulanmaya başlandığını hatırlattı.

Bu önlemlerin alınmasıyla bazı zayıf noktaların giderildiğini, ancak havaalanlarının güvenliğiyle ilgili sorunların genel olarak gözden kaçırıldığını belirten Yates, Glasgow havaalanına bomba yüklü araçla yapılan saldırıdan sonra otomobillerin terminal önüne kadar gelip yolcu indirmelerine yasak getirildiğini ve terminal binasının patlamalara
dayanıklı camla kaplandığına işaret etti.

Ancak bugünlerde tehdidin nereden ve nasıl geleceğinin bilinmediğini belirten Yates, İngiltere’deki bütün havaalanlarının gerçek anlamda güvenli hale getirilmesi ve ciddi bir saldırının önlenmesi amacıyla başvurulacak çok
yol bulunduğunu söyledi.

İngiltere’de havaalanlarına yönelik yeni bir saldırının muhtemel olduğunu belirten Yates, terör gruplarının daima zincirin en zayıf halkasının peşinde olduklarına dikkat çekti.

İngiltere’nin havacılık alanındaki tehditleri yeterince ciddiye almadığını da ifade eden Yates, yeni ve ciddi pek çok önlemin alınması gerektiğini vurguladı.

İskoçya’nın Glasgow havaalanı geçen yıl 30 Haziranda, patlayıcı yüklü bir araçla yapılan saldırıya hedef olmuş ve terminal binasında yangın çıkmıştı. Polis, 28 yaşındaki Iraklı doktor Bilal Abdullah ile 27 yaşındaki Hintli Kafeel Ahmet’i yakalamıştı. Yaralı ele geçirilen Kafeel Ahmet daha sonra tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!