Harca isyan sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Harca isyan sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2006 00:00

Almanya´nın Hessen Eyaleti´nde üniversitelere getirilen harç zorunluluğu öğrencileri sokağa dökmeye devam ediyor.

Haberin Devamı




Harç Tepkisi
Almanya´nın Hessen Eyaleti´nde 2007 kış sömestr döneminden itibaren geçerli olacak harç zorunluluğuna tepkiler dinmek bilmiyor. Dünya Kupası karşılaşmalarının sloganı olan, "Dünya arkadaşlarda konuk" sloganına gönderme yapan öğrenciler, üzerinde, ´Dünya soyguncuların evinde konuk´ yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. Darmstadt Üniversitesi´nde kayıtlı bulunan binin üzerindeki Türk öğrenci de yürüyüşe destek verdi.

2007 kış sömestr döneminden sonra yürürlüğe girecek düzenlemeye göre, Hessen Eyaleti´nde öğrenim göreceklerin dönem başına 500 Euro harç ödemeleri gerektiğini belirten Türk öğrenciler, "Ancak burada haksızlığın üzerine bir haksızlık daha eklendi.

Türk öğrenciler, Almanya içinden ve dışından gelen Türkler olarak diye ikiye ayrıldı. Almanya´da yaşayan Türk vatandaşından 500 sömestr başına 500 Euro, Türkiye´den gelenlerden ise 1.500 Euro talep edilecek. Bunu ödeyebilecek öğrenci yok.

Eyalet yönetiminin bu kararını üniversite yönetimi kabul ederse Türkiye´den gelecek Türkler´in ayağı tamamen kesilecektir" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Darmstadt´ta yüksek öğrenim gören öğrencilerden bazıları, görüşlerini şu şekilde açıkladı:

Hasan AYCI / DARMSTADT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!