Hannover'de terör alarmı kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Hannoverde terör alarmı kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 11:43

Almanya'nın Hannover kentinde verilen terör alarmı kaldırıldı. Aşağı Saksonya Eyalet Milletvekili Belit Onay, teröristle Müslümanın ayrı tutulması gerektiğini söyledi. Terör olayları nedeniyle Almanya'da ırkçı saldırıların endişe verici düzeyde olduğunu vurgulayan Onay, “Polise Müslümanların korunması için uyarıda bulunduk” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Hannover kentinde verilen terör alarmı kaldırıldı. Aşağı Saksonya Eyalet Milletvekili Belit Onay, teröristle Müslümanın ayrı tutulması gerektiğini söyledi. Terör olayları nedeniyle Almanya'da ırkçı saldırıların endişe verici düzeyde olduğunu vurgulayan Onay, “Polise Müslümanların korunması için uyarıda bulunduk” dedi.

Bremen Eyaleti SPD Milletvekili Mustafa Güngör ise terör eylemlerinin Müslümanlarla yakından uzaktan alakası olmadığını söyledi. Güngör, “Terör eylemlerinin amacı birlik ve beraberliği zedelemektir. Her terör olayı ırkçıların ekmeğine yağ sürüyor” diye açıklama yaptı.

Almanya'nın Hannover kentinde Salı günü Almanya-Hollanda karşılaşması öncesi verilen terör alarmı kaldırıldı.

Tren Garı, stadyumun etrafı ve kent merkezindeki polis sayısı normale indirildi.

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil yaptığı açıklamada milli maçın iptal olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kendilerine çok ciddi kurumdan terör saldırısı ihbarı geldiğini, bu nedenle de karşılaşmayı iptal etme kararı aldıklarını açıklayan Weil, “Aldığımız bu karar kolay olmadı ama doğruydu. Bize ulaşan bilgiler maçın iptali için yeterliydi” dedi. Bu arada kentte şüpheli birisinin arandığı öğrenildi. Konuyla ilgili soruşturmayı ise eyalet polisi yerine federal polis ele aldı.

Haberin Devamı

TÜRK KÖKENLİ VEKİLİN ENDİŞESİ

Hannoverde terör alarmı kaldırıldı



Aşağı Saksonya Eyaleti Yeşiller Partisi Milletvekili Belit Onay, başta Paris saldırısı olmak üzere, terörle ilgili tüm olumsuz gelişmelerin, Avrupa'da yaşayan Müslümanları ve Türkleri olumsuz etkilediğini söyledi.

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ

Aşağı Saksonya Eyaletinde Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılarda artış olduğunu, bu nedenle polisin uyarıldığını dile getiren Belit Onay, “Kesinlikle teröre karşıyız. Terörün her türlüsünü kınıyoruz. Paris saldırısı bizi derinden üzdü. Ancak bu tür saldırılar sağcıların işine yarıyor. Göçmenlere ve Müslümanlara tepki gösteriliyor. Bu durum politik malzemesi yapılıyor. Bunun sonucu olarak göçmenlere, Türklere ve Müslümanlara saldırı oluyor. Bu saldırılar da her geçen gün artıyor. Biz Müslümanların güvenliğinin sağlanması için polisi uyardık” diye konuştu.

TERÖRÜN MÜSLÜMANLARLA UZAKTAN YAKLINDAN ALAKASI YOK 

Hannoverde terör alarmı kaldırıldı



Bremen Eyaleti SPD Milletvekili Mustafa Güngör, terör olaylarının toplumun huzurunu bozmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Terör olaylarının Müslümanlarla uzaktan yakından ilgisi olmadığını anlatan Güngör, “Bremen'de bu sene içinde canlı bomba ihbarı nedeniyle terör alarmı verildi. Birkaç gün süren üst düzey güvenlik önlemleri sonra hafifleştirildi. Paris saldırısı sonrası eyalette polis güvenlik önlemlerini biraz daha arttırdı. Ancak şu anda ciddi bir durum yok. Bu tür olaylar yabancıları sevmeyenlerin ekmeğine yağ sürüyor. Sağduyulu olmalı, birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Çünkü terörün amacı bu birlik ve beraberliği bozmak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!