Hannover fuarı şimdiden heyecanla bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Hannover fuarı şimdiden heyecanla bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2008 17:43

Dünyanın en büyük sanayi fuarı olan Hannover Messe bu yıl 21-25 Nisan'da gerçekleştirilecek. 166 bin 500 metrekarelik alana kurulacak fuara 5 bin firma katılacak. 2007'de Türkiye'nin partner ülke olduğu fuarın bu yılki partner ülkesi ise Japonya. Fuara, Türkiye'den, 130'dan fazla firmanın katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük sanayi fuarı Hannover Messe, bu yıl 21-25 Nisan’da tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 166 bin 500 metrekarelik alana kurulacak olan Messe 2008 Fuarı’na 5 bin firma katılacak. 2007’de Türkiye’nin partner ülke olduğu fuarın bu yılki partner ülkesi ise Japonya. Fuara, Türkiye’den 130’dan fazla firmanın katılması bekleniyor.

Fuarla ilgili gerçekleştirilen basın toplantısına Deutsche Messe AG Başkan Yardımcısı Wolfgang Pech ile İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş katıldı. Toplantıda fuardaki yenilikleri aktaran Wolfgang Pech, fuarın, teknoloji transferi ve sektörün gelecekteki teknolojileri için en büyük uluslar arası platform olduğunu kaydetti.

Pech, fuarda, 62 ülkeden 5 bin katılımcının yer alacağını belirterek, katılımcılardan yaklaşık yüzde 50’sinin uluslar arası nitelikte olduğunu dile getirdi. Pech, sanayi otomasyonu, enerji teknolojileri, tedarik ve hizmetler, geleceğin teknolojileri konularının, 2008 fuarının önemli noktalarını oluşturduğunu söyledi.

2007 fuarına ilişkin ziyaretçi profilini de aktaran Pech, 2007’de fuara toplam 241 bin ziyaretçi geldiğini, bunların yüzde 95’inin de branş ziyaretçisi olduğunu belirtti. Pech, 2007’de yurt dışından gelen ziyaretçi sayısının 64 bin 100, yüzde 27’sinin branş ziyaretçisi olduğunu kaydederek, '2007 fuarına katılan ilk on ülke Hindistan, Hollanda, Türkiye, İngiltere, İsveç, Avusturya, Çin, Danimarka, İtalya ve Fransa’ydı. Fuarın en önemli ticari alanları ise, işleme sanayisi (makine ve tesis yapımı, elektroteknik/elektronik, otomotiv), hizmet sektörü, enerji, ticaret, resmi makamlar ve kamu kuruluşlarından oluşuyorduö dedi.

'2008 FUARININ KİLİT NOKTALARI OTOMASYON VE ENERJİ"

Pech, 2008 fuarının kilit noktasını ise, sanayi otomasyon, enerji konularının oluşturacağına dikkat çekerek, yeni bir alan olarak enerji tesisi teknolojisinin de ilk kez 2008 fuarında yer alacağını vurguladı. Ayrıca fuar kapsamında 'Dünya Enerji Diyaloğu 2008ö başlığıyla, geleceğin enerji santralleri ve şebekeleri, tedarik güvenliği, randıman, iklim koruması konularının ele alınacağı bir panelin de yapılacağını kaydeden Pech, panele, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, AB delegesi Andris Piebalgs, Prof. Dr. Klaus Töpfer, Stephan Kohler gibi isimlerin katılacağına dikkat çekti.

'TÜRK FİRMALARI, FUARDA KATMA DEÐER GETİREN ALANLARA YÖNELMELİDİR"

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da 2007 fuarında partner ülke olan Türkiye’nin fuarda kendini AB üyeliğine aday ülke olarak da ifade ettiğini kaydetti. Türkiye’nin geçen yılki fuarda katma değer açısından kazançlı olduğunu belirten Yalçıntaş, yfuar sonrasındaki değerlendirmeleri almak için bir anket yapıldığını aktardı. Yalçıntaş, anket sonuçlarına göre, fuarı iyi ve çok iyi değerlendiren Türk firmalarının yüzde 87 olduğunu dile getirdi. Yalçıntaş, firmalardan yüzde 60.8’inin 0-100 arası, yüzde 17.2’sinin 100-200 arası, yüzde 13.9’unun 400 ve üstünde iş bağlantısı yaptığını ifade etti.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!