Hamit Altıntop en iyi 11'de

Güncelleme Tarihi:

Hamit Altıntop en iyi 11de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2008 22:26

EURO 2008'in en iyi ve en kötü 11'lerini belirleyen Alman Frankfurter Allgemeine Gazetesi (FAZ) orta sahada milli futbolcumuz Hamit Altıntop'u gösterdi.

Haberin Devamı

AVRUPA Futbol Şampiyonası'ında turnuvanın en iyi ve en kötü 11'leri belirlendi. Hamit Altıntop turnuvanın en iyileri kadrosunda orta sahada bir çok ünlü yıldızı geride bırakarak ilk 11'e seçilme başarısını gösterdi. İspanya ve Rusya'dan 3'er futbolcunun yer aldığı en iyiler karmasında Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve Almanya'danda Türkiye gibi birer futbolcunun olması dikkat çekti.

Hamit Türkiye'nin dinamosu

FAZ'in seçtiği turnuvanın en iyi 11'inde kaleyi 37 yaşındaki Hollandalı Edvin van der Saar koruyor. Geri dörtlüde Sergio Ramos(İspanya), Pepe(Portekiz), Tomas Ujfalusi(Çek Cumhuriyeti), Juri Schirkow(Rusya) yer alıyor. Türkiye'nin dinamosu olarak lanse ettiği Hamit Altıntop'u orta sahanın ortasında en iyi oyun kurucu olarak gösteren FAZ gazetesinde"Hamit takımın motoru, koşuyor, koşuyor, yorulmak bilmeden durmaksızın hep koşuyor. Ayrıca takımın attığı gollerde arkadaşlarına yaptığı asistleriylede iyi bir performans gösterdi." denildi.

Forvette 2 Rus

Orta sahanın solunda İspanyol David Silva, sağında ise Bayern Münih'te futbol oynayan Alman Bastian Schweinsteger'e yer verildi. Forvette ise turnuvada 4 gol atarak final maçı öncesi gol krallığı listesinde ilk sırada yer alan İspanyol da Silva ile Rusya'nın genç yıldızları Roman Pawljutschenko ile Andrej Arschawin bulunuyor.

En kötü 11

EURO 2008'de turnuvanın en kötü kadrosunda ise İtalya'dan 3, Almanya ile Fransa'dan 2'şer futbolcu gösterildi.Hayal kırıklığı yaratanların karmasında Yunanistan, Avusturya, İsviçre, İsveç'ten birer futbolcu yer aldı.
Kötüler 11'inde kaleyi Yunanistan milli kalecisi Antonis Nikopolidis korurken, defansta ise Willy Sagnol (Fransa), Marko Materazzi(italya), Christoph Metzelder(Almanya), Ludoviç Magnin'e(İsviçre) yer verildi.

Orta sahada İtalyan Simonne Perotta, Fransız Florent Malouda ile İsveç'li Fredrik Ljunberg gösterildi. Forvette ise AVusturya'dan Roland Linz ile Bundesliga'dan iki futbolcu bulunuyor. Alman 1. Futbol Ligi Bundesliga'da gol kralı olan İtalyan Luca Toni ile Alman milli takımından Stuttgart'ın golcüsü Mario Gomez en kötüler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!