Hamburg'da Türkçe dersine başlandı

Güncelleme Tarihi:

Hamburgda Türkçe dersine başlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2010 17:18

Hamburg’un Langernhorn ilçesinde Langenhorn Stadtteilschule’de Türk öğrenciler için Türkçe dersi verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Okul Müdürü Ronald Bleckwedel ve Müdür Yardımcısı Karsten Lange, haftada bir gün 2 saat Türkçe dersi verilen sınıfı ziyaret ederek, Türk ailelerine Türkçe dersine ilgi göstermeleri konusunda çağrıda bulundu.

BLECKWEDEL: ANADİL ÖNEMLİ

Okul idaresine şu ana kadar 10 Türk öğrenci ailesinin Türkçe dersi için başvuruda bulunduğunu belirten Bleckwedel, anadilin önemli olduğunu ve evde konuşulan anadilin yeterli olmadığını söyledi.
Bleckwedel, "İspanyol ya da İtalyan öğrenci eğer kendi anadilini öğrenmek istiyorsa ve o çocuklara okullarda olanak sağlanıyorsa, neden okullarda Türkçe de okutulmasın? Biz de Alman öğretmenler olarak en azından birbirimizi anlayabilmemiz için Türkçe öğrenmeliyiz. Bu bakımdan okulumuzda Türkçe dersi verilmesi önerisine çok sıcak bakıyorum" dedi. Bleckwedel, Türkçe dersinin de diğer yabancı diller gibi seçmeli dil olarak okutulması gerektiğini belirterek, "Dünyada 250 milyon kişi Türkçe konuşuyor. Almanya’da çok sayıda Türk var. Uyumdan sık sık konuşuluyorsa, Türkçe dersinin de okullarda şart koşulması gerekir"’ dedi.
Langenhorn Stadtschule Okulu Türkçe öğretmeni Yasemin Özçelebi ve veli temsilcisi Korkut Yalçın, velilerin çocukların okul durumlarıyla daha fazla ilgilenmelerini ve çocuklarını Türkçe dersine göndermelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!