Hamburg UETD'de yönetim tartışması

Güncelleme Tarihi:

Hamburg UETDde yönetim tartışması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 15:47

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Hamburg Teşkilatı Yönetimi "Biz UETD'nin Hamburg temsilcileriyiz" derken UETD Genel Merkezi, "Kesinlikle UETD'nin Hamburg temsilcisi değildirler, hukuki işlemleri başlattık" açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Hamburg Teşkilatı kurucu üyeleri arasında olan ve kendisini "UETD Hamburg Başkanı' sıfatıyla tanıtan Müslüm Çavaş ile üyeler Güngör Poyraz, Zeynep Poyraz, Salih İnce, Muhammed Emin Süzen, Gönül Mustafaoğlu, Coşkun Başaran ve Mehmet Yılmaz bir basın toplantısı yaparak "Hamburg'da ilk dönem başkanlık yapan Muhterem Güngör'ün istifasıyla doğan boşluğu doldurduk. 10 Mayıs'ta 69 üye ile 10 Mayıs'ta kongre yaparak yeni yönetimi belirledik ve 30 Mayıs'ta da dernekler masasına UETD Hamburg e.V. olarak kaydımızı yaptırdık. Hedefimiz Türk lobisini güçlendirmek' diye bir açıklama yapması ortalığı karıştırdı. Çavaş, "Köln'e gidip genel başkan sayın Süleyman Arslan ve yönetim ile görüştük. Desteklerini aldık" dedi.
UETD'nin Köln'demi merkezinden Köln'deki genel sekreter Salih Altınışık yaptığı açıklamada ise "Kesinlikle UETD'nin Hamburg temsilcisi değildirler. 7 Temmuz'da genel kongre sırasında birkaç kişi gelip başkan ve benimle görüştüler. Onlara 'yapmış olduğunuz şey doğru değildir. bölge teşkilatlarının genel kurullarının genel merkezin koordinasyonunda yapılması gerektiğini hatırlattık. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Bu dönem sonnuda Hamburg'daki yapılanmayı doğru boyutuna taşıyacağımızı söyledik" dedi.
Dün avukat aracılığıyla hukuki işlemleri başlattıklarını belirten Altınışık, "Hiç bir şekilde adımızı, amblemimizi kullanamazlar. Şu anda Hamburg'da bir başkanımız yok. Yeni bir yapılanma içindeyiz. Muhtemelen Eylül ayında Hamburg'da yeni bir yönetim oluşturacağız' diye konuştu.
Kasım 2005'de Köln'deki merkezi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan UETD 2005-2006 yıllarında çeşitli Avrupa ülkelerinde de örgütlendi. Hamburg UETD temsilciliği kuruldu. Müslüm Çavaş'ın kurucu üye olarak yer aldığı Hamburg yönetim kurulu başkanlığına Muhterem Güngör başkan seçildi. Süreç içinde genel başkan Dr. Fevzi Cebe ile ters düşen Muhterem Güngör, Aralık 2006'da diğer yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa etti. Muhterem Güngör, ters düştüğü Cebe'nin Şubat 2007'de UETD genel başkanlığından istifa etmesi üzerine haziran ayında kendi istifasını geri çektiğini açıklamıştı.








„UETD HAMBURG BİZİZ' DİYORLAR Müslüm Çavaş ve Güngör Poyraz, Zeynep Poyraz, Salih İnce, Muhammed Emin Süzen, Gönül Mustafaoğlu, Coşkun Başaran ve Mehmet Yılmaz „UETD Hamburg biziz' demelerine karşın Köln'deki merkez Hamburg'da şu an bir temsilciliğin bulunmadığını açıkladı.
h-uetd2

KURUCU ÜYE UETD Hamburg e.V. adında dernek kurup dernekler masasına kaydını yaptıran Müslüm Çavaş için UETD Genel Merkezi, „Kesinlikle bizim temsilcimiz değildir' ifadesi kullandı.
h-uetd1

DERNEKLER MASASINA KAYIT „UETD Hamburg e.V.' isimli dernek, Hamburg dernek masasına kaydını da yaptırdı.
h-uetd3,4

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!