Hamburg seçime gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Hamburg seçime gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 16:09

Hamburg'da 20 Şubat'ta yapılacak seçimlerde eyalet ve ilçe belediye meclisleri için toplam 71 Türk kökenli aday yarışacak. Bunlardan 35'i eyalet, 36'sı ilçe meclisleri için aday.

Haberin Devamı

Toplam 3 bin 457 adayın bulunduğu seçimlerde Türk kökenli adayların oranı yüzde 2,1 ile nüfustaki oranlarının (yüzde 4,7) yarısının altında.Seçimlerde en çok Türk kökenli adayı 20 ile SPD gösteriyor. Sol Parti ve Yeşil Alternatif Liste'de15'şer, BIG'de 6,CDU'da 10, FDP2, Piraten'de1 ve Bağımsızlarda 2 Türk kökenli aday var.

ADAY LİSTELERİ AÇIKLANDI
HAMBURG'DA 20 Şubat'ta yapılacak eyalet ve ilçe belediye meclisleri seçimleri için aday listeleri açıklandı. Buna göre farklı partilerden 71 Türk kökenli seçimlerde yarışacak. Türk kökenlilerden 35'i eyalet parlamentosu, 36'sı ise ilçe meclisleri için aday. 71 Türk kökenli adaydan 15'i hem eyalet, hem de ilçe meclisi için aday olduğu için Türk kökenlilerin talip olduğu sandalye sayısı toplam 86.


EN ÇOK SPD ADAY GÖSTERİYOR
Toplam 3 bin 457 adayın yer aldığı seçimlerde, 71 Türk kökenlilerin oranı tüm adayların yüzde 2,1'ini teşkil ediyor. En çok Türk kökenli adayı 20 ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) gösteriyor. SPD adaylarının 2'si eyalet parlamentosu, 3'ü hem eyalet parlamentosu, hem de ilçe meclisi, 15'i ise ilçe meclisi adayı. Toplam 15 Türk kökenli adayı olan Yeşil Alternatif Liste'nin adaylarının 5'i eyalet parlamentosuna, 4'ü hem eyalete, hem ilçe meclisine, 6'sı ise ilçe meclisleri için yarışacak. Sol Parti'nin Türk kökenli aday sayısı 15. Bunlardan 4'ü eyalet parlamentosuna, 6'si hem eyalet parlamentosuna, hem de ilçe meclisine, 5 ise ilçe meclislerine aday.

Haberin Devamı

BIG (Yenilik ve Adalet İçin İttifak) partisinin Türk kökenli aday sayısı 6. Tümü eyalet parlamentosu için yarışacak. BIG ilçe meclislerine aday göstermedi. CDU'nun eyalet parlamentosuna aday sayısı 1, hem eyalete hem ilçe belediye meclisine aday olanların sayısı da 1. İlçe meclisleri adaylarının sayısı ise 8.
Seçimlerde aday olan Türk kökenlilerin isimleri, partilere ve seçim bölgelerine göre dağılımı şöyle:


Eyalet Parlamentosu Adayları


SPD;Kazım Abacı, Ali Şimşek, Metin Hakverdi, Cem Berk, Muammer Kazancı
CDU;David Erkalp, Robin Yalçın
Yeşil Alternatif Liste;Filiz Demirel, Bayram İnan, Murat Gözay, Gül Aydın, Canan Ulufer, Malik Karabulut, Gülnur Can, Christiane Orhan, Eylem Çelikkol.
Sol Parti ;Mehmet Yıldız, Cansu Özdemir, Hamide Scheer, İrfan Cüre, Özay Yıldız, Mülayim Hüseyin, Mirko Bulut, Haydar Babur, Hamiyet Köse, Özgür Yıldız
FDP;Ejder Tatar
Piraten;Frederike Tepe BIG (Yenilik ve Adalet İçin İttifak);Candan Yasemin, Şaban Coşkun, İlknur Yılmaz, Hasan Sabancı, Cevdet Yılmaz, Nevruze Çay
Bağımsız;Mustafa Akpolat

Haberin Devamı

İlçe Meclisleri Adayları
Mitte İlçe Belediyesi Meclisi Adayları

SPD: Aytekin Peker, Hakan Demirel, Erkan Şahin, Fuat Yavaş, Stefan Metekol.
CDU: Stefan İlçin, Julia Baydar, Robin Yalçın, Franziska Baydar Yeşil Alternatif Liste: Gül Aydın, Tayfur Göker, Meryem Çelikkol, Bayram İnan, Murat Gözay, Arif Yükseloğlu, Jasbir Nizzer-Haytaoğlu
Bağımsız: Mesut Mustafa Yaşar

Altona İlçe Belediye Meclisi Adayları
SPD: Behçet Algan, Mithat Çapar, Mülkiye Ak, Öğhan Karakaş
CDU: Zerrin Busch-Konyalıoğlu, Derya Ertuğrul
Yeşil Alternatif Liste: Yusuf Uzundağ
Sol Parti: Cansu Özdemir, Aysel Özkan, Hamide Scheer, Mehmet Burgucuoğlu


Eimsbüttel İlçe Belediye Meclisi Adayları
CDU: Rükiye Kube
Yeşil Alternatif Liste: Gülnur Can, Cengiz Orhan
Sol Parti: Mülayim Hüseyin, Üzeyr Arat, Mirko Bulut

Nord İlçe Belediye Meclisi Adayları
FDP: Elif Ayşe Erarslan
Sol Parti: Birgit Akbaş

Wandsbek İlçe Belediye Meclisi Adayları
SPD: Cem Berk, Cengiz Berk,
CDU: Nilgün Budak
Yeşil Alternatif Liste: Eylem Çelikkol
Sol Parti: Haydar Babur

Bergedorf İlçe Belediye Meclisi Adayları
SPD: Ali Şimşek, Simone Gündüz, Nilgün Arslan
CDU: Janina Laugell-Saraçoğlu
Sol Parti: Özgür Yıldız, Gülcan Tüc

Harburg İlçe Belediye Meclisi Adayları
SPD: Muammer Kazancı, Doğan Akkaya, Aziz Aygün, Haşmet Düzgün, Martin Çelik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!