Hamburg Ana Tren Garı’nda Marburg virüsü endişesi!

Güncelleme Tarihi:

Hamburg Ana Tren Garı’nda Marburg virüsü endişesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2024 10:24

Almanya’nın liman kenti Hamburg Ana Tren Garı’nda bir peron, olası ölümcül virüs enfeksiyonu şüphesiyle kısa süreliğine kapatıldı. Virüs şüphesiyle acil önlemler alınarak bir peron boşaltıldı. Ancak yapılan incelemelerde virüs tespit edilmedi.

Haberin Devamı

ÇARŞAMBA günü öğleden sonra, 26 yaşındaki bir tıp öğrencisi ve kız arkadaşı, Frankfurt’tan Hamburg’a giden ICE hızlı treninde seyahat ederken grip benzeri semptomlar göstermeleri üzerine alarma geçildi. Öğrenci, Ruanda’da Marburg virüsü taşıyan bir hastayı tedavi ettiğini belirtince, güvenlik önlemleri artırıldı. Hamburg Ana Tren Garı’ndaki 4. hattın peronu kapatıldı ve çift, Eppendorf Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek izole edildi.

TEST SONUÇLARI NEGATİF ÇIKTI
Perşembe günü öğlen saatlerinde, çiftin Marburg virüsü taşımadığı açıklandı. Hamburg Sağlık Dairesi, her iki kişinin de testlerinin negatif çıktığını duyurdu. Tıp öğrencisinin virüslü hastayla iki kez temas ettiği ancak her seferinde uygun koruyucu ekipman kullandığı belirtildi. Öğrencinin kız arkadaşı ise hafif semptomlar gösterse de, virüsle temas etmediği doğrulandı.

Haberin Devamı

RİSK BULUNMUYOR
Sağlık yetkilileri, hem tren yolcularının hem de uçakta seyahat edenlerin virüs riski taşımadığını belirtti. Olası temaslı yolcuların bilgileri alınırken, öğrenci ve kız arkadaşı tedbir amaçlı hastanede gözlem altında tutulmaya devam edecek.

Hamburg Ana Tren Garı’nda Marburg virüsü endişesi
Hamburg Ana Tren Garı’nda Marburg virüsü endişesi
AFRİKA KITASINDA GÖRÜLÜYOR
Marburg virüsü, ağır klinik tablolarla seyreden ve yüksek ölüm oranına sahip bir hastalık olarak biliniyor. Dışişleri Bakanlığı, vakaların çoğunun Afrika kıtasında görüldüğünü bildirdi.
Hamburg Ana Tren Garı’nda Marburg virüsü endişesi

BAKMADAN GEÇME!