Haftada bir anadilde hizmet

Güncelleme Tarihi:

Haftada bir anadilde hizmet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2012 15:33

Hamburg'un en büyük hastanesi olan Asklepios Klinik Nord Heidberg'in genel, G astrointestinal ve damar cerrahi bölümünde başhekim Dr. Orhan Kahraman haftada bir gün Türkçe danışma ve muayene hizmeti verecek.

Haberin Devamı

HAMBURG'DA Asklepios Klinik Nord Heidberg Hastanesi Türkler için haftada bir gün Türkçe danışma ve muayene hizmeti başlattı.

İlk etapta hastanenin genel, G astrointestinal ve damar cerrahi bölümünde verilecek hizmetin herkese açık olduğunu belirten genel cerrahi ve gastrointestinal cerrahi uzmanı başhekim Dr. Orhan Kahraman, “Türkçe hizmet fikri bölüm şefimiz sayın Prof. Dr. Carolin Tonus'dan geldi. Bu hizmeti mesai saatimizin dışında gönüllü olarak vereceğiz. Dil sorunu çok kez teşhis için önemli olan hasta-doktor iletişimini zorlaştırıyor. Bu hizmetle yurttaşlarımızın sağlık sorunlarında kendilerine destek verip, yol göstermek istiyoruz” dedi.

Bu bir başlangıç
Safra kesesi taşları, fıtık, guatr ve iç organ cerrahisi konularında sağlık sorunu olan, detaylı aydınlatılmak isteyen her yurttaşımızın randevu alıp danışma ve muayeneye gelebileceğini söyleyen Dr. Kahraman,

“Birçok hasta veya şikayeti olan kişi özellikle de dil sorunu varsa, yeterli ölçüde bilgilendirememe sorunu yaşanıyor. Düzenlediğimiz Türkçe danışma gününde gelenlere yeterli vakit ayırarak onları detaylı bir şekilde aydınlatmak istiyoruz” dedi.

Genel, Gastrointestinal ve damar cerrahi bölümü şefi Prof. Dr. Carolin Tonus, Almanya'nın çok dilli ve çok kültürlü toplum olduğunu belirterek,

“Yeni Türkçe hizmetimiz bir başlangıç. Türklerin aynı dili konuşan ve kültürlerini bilen mesai arkadaşımız Dr. Kahraman sayesinde sağlık hizmetlerinden daha verimli bir şekilde faydalanmalarını arzuluyoruz ” dedi.

Her s alı saat 17.00-19.00 arası verilecek danışma ve muayene hizmetinden faydalanmak isteyenlerin önce 040-1818871600 numaralı telefondan randevu almaları gerektiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!