HACI ADAYLARINA MÜJDE

Güncelleme Tarihi:

HACI ADAYLARINA MÜJDE
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2007 20:59

Kontenjanla ilgili sıkıtının kendilerine intikal ettirildiğinden bu yana yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini ifade eden Arslan, "Ankara ile görüşmelerimiz neticesinde kontenjan indirimi konusundaki belirginsizlik ortadan kaldırıldı. Avrupalı Türkler bu yıl kontenjandan etkilenmeyecek" dedi.

Haberin Devamı

SUUDİ Arabistan'ın Avrupa'daki Türk hacılara tanıdığı 16 binlik kotayı 8 bine indirmesinin ardından yapılan çalışmalar sonucu kısıtlama ortadan kaldırıldı. Hürriyet'e açıklama yapan Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Sadi Arslan, Avrupalı Türklerin bu yıl kontenjandan etkilenmeyeceğini açıkladı.
Arslan, "Daha önce 16 bin olan hac kontenjanı 8 bine düşürülmüştü. Bu da hacı adaylarımız ile ailelerini endişelendirmişti. Bu durumda biz de teşkilat olarak ancak 4 bin kadar vatandaşı götürebiliyorduk. Ancak son çalışmalar neticesinde Avrupa genelinden müracaat eden 16 bin kişinin tamamı hacca gidebilecek. Almanya genelinden gidecek yaklaşık 8 bin hacı adayımız için hiçbir sorun kalmamıştır" dedi.
YOÐUN ÇALIŞMA YÜRÜTTÜK

Yürüttükleri çalışma sonucu Suudi Arabistan tarafından konulmak istenen kontenjanın kesin olarak kaldırıldığını müjdeleyen Sadi Arslan şunları söyledi:
"Almanya genelinde hacca gitmek için 8 binden fazla müracaat olmuştu. Bu sayıya diğer teşkilatların adayları da dahil. Durum böyle olunca müracaat eden bazı adayların başvuruları kabul edilemeyecekti. Ancak kota sorunu ortadan kıldırılınca başvuran bütün vatandaşlarımızı inşallah hacca göndereceğiz. Hacılarımız 1 ile 13 Aralık tarihleri arasında gidip, 1 ile 13 Ocak tarihleri arasında geri dönecekler."
Hacca gidecek olanları tebrik ettiğini belirten Arslan, 'Hacı adaylarımız zaten hazırlıklara başlamışlardı. Umarım kendileri en güzel şekilde kutsal topraklara gidip gelirler, bu dini vazifeyi de en güzel şekilde yerine getirmiş olurlar. Bütün vatandaşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Avrupa'dan 16 bin hacı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), geçtiğimiz yıl Avrupa'dan toplam 13 bin 500 hacı adayını Suudi Arabistan'a götürdü. Bunların neredeyse yarısı, 6 bin 479'u Almanya'dan gitti. Diğer organizasyonların da toplam 10 bine yakın hacı adayını kutsal topraklara götürdüğü belirtiliyor.
Bu yıl ise DİTİB Avrupa'dan toplam 8 bin hac kaydı yaparken, Milli Görüş 5 bin 400 kayıt yaptı. Diğer örgütlerle birlikte toplam rakamın 16 bini bulacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!