Günlük hayatta İslam anlatılacak

Güncelleme Tarihi:

Günlük hayatta İslam anlatılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 12:36

DİTİB bünyesindeki İslam ve Toplum Araştırma Merkezi ile Dinler ve Kültürlerarası İlişkileri Müdürlüğü, “Günlük Hayatta İslam” konulu seminerler dizisi düzenleyecek.

Haberin Devamı

Dün DİTİB'in Köln'deki genel merkezimde düzenlenen basın toplantısında seminerlerle ilgili bilgi verildi. İlahiyat ve Sosyal Bilimler olarak iki ana bölümden oluşan seminerlerin tanıtım toplantısına DİTİB Genel Müdür Vekili Mehmet Yıldırım, Köln Üniversitesi Araştırma Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Jürgen Friedrichs ve Jennifer Klöckner ile DİTİB birim müdürleri katıldı.


Uzmanlar bilgilendirecek
DİTİB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’den Ayşe Aydın, insanları en iyi şekilde bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve sağlıklı bilgiyi uzmanlardan alınmasını sağlamanın DİTİB’in bir görevi olduğunu ifade etti.


Mehmet Yıldırım da, “Seminerlerin amacı katılımcılara sağlıklı ve kaynağa dayalı bilgileri aktarmaktır. DİTİB olarak dini sahada olduğu gibi eğitim, kültür ve diğer alanlarda da hizmetlerimizi devam ettiriyoruz" dedi. İslam ve Toplum Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Hasan Karaca da, İslam Dini’ni farklı bakış açılarıyla tanıma, anlama ve öğrenme fırsatı sunulacağını kaydederken Prof. Dr. Jürgen Friedrichs de “DİTİB’in Günlük Hayatta İslam adını verdiği seminerleri çok olumlu buluyoruz. Çünkü bilimin bakışı daha farklıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi http://seminar.ditib.de internet sitesinden alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!