Güncelleme Tarihi:
HAMBURG'DA yaşayan 40 yaşındaki Simon Cengiz, 10 yıldır işleştiği Eiscafe Illago adlı dondurmacıda müşterilere dondurma yetiştirmek için günde 13 saat, haftada yedi gün çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyledi. Evli ve dört çocuk babası Malatya Mithatlı Simon Cengiz, yaklaşık 20 çeşit dondurma sattığını söyledi.
Kendi ürünü
Simon Cengiz, "11 yıldır çalışıyorum. İlk beş yıl bir İtalyan arkadaşla çalıştım ve dondurmaların nasıl yapıldığını öğrendim. Her çeşit dondurmayı kendim dondurma makinelerimde yapıyorum ve dondurucuya koyuyorum. Örneğin yoğurtlu, çilekli, kirazlı, kavunlu, mangolu, limonlu gibi yaklaşık 20 çeşit dondurma üretiyorum. Havalar sıcak olduğunda müşteriler kuyruk oluşturuyor. Yıllardır böyle bir talep olmamıştı. Güneş bizim yüzümüzü güldürdü" dedi.
Yazın çalışıyor kışın tatil yapıyor
İşletmesini mart ayından ekim ayına kadar çalıştırdığını ve diğer aylarda tatil yaptığını belirten Simon Cengiz, "Sabah 10 ile akşam 23.00 arası çalışıyoruz. Çocuklarım yetişkin. Ailece işi paylaşıyoruz. Her gün 50 ile 60 kilogram arası dondurma satıyorum. Şu an rekorları kırıyoruz. Bu da bizleri çok memnun ediyor. Her gün geç vakitte dondurma yapıyorum ve dev buz dolaplarını dolduruyorum. Çünkü dondurmaların belirli bir derecede kalmaları gerekiyor” dedi.