\"Gündemi Türkiye belirleyecek\"

Güncelleme Tarihi:

\Gündemi Türkiye belirleyecek\
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2006 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği temsilcileri ile yaptığı görüşmede hükümet politikası hakkında konuşurken, \"Biz dış siyasette düşman değil, dost edinmeye yönelik politika izliyoruz\" dedi.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği-Latin Amerika Zirvesi için önceki akşam Avusturya´nın başkenti Viyana´ya geldi. Eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile birlikte Avusturya’ya gelen Başbakan Erdoğan´ı Viyana Havaalanı’nda, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel karşıladı.

Güçlü olun çağrısı

Başbakan Erdoğan aksam saatlerinde geldiği Viyana’da ilk olarak Avrupa´da faaliyet gösteren ve Viyana’da kısa bir süre önce kurulan UETD ile kaldığı Hilton Oteli´nin salonunda görüştü. UETD Avusturya Başkanı Dr. Gürsel Dönmez ile Hilton Oteli´nde görüşen Başbakan Erdoğan, Avusturya´da yaşayan Türkler´in kendi ülkelerinde güçlü olmaları gerektiğini savundu.

Hükümette bir çok reformları hızla gerçekleştirdiklerini ve yoksullara yardımda bulunduklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Bu gelişmelerde sağladığımız övüncü AB´de de başımız dik olarak sürdüreceğiz" dedi.

Olmazsa olmaz projeler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı Türkler´in yaptığı yatırımlarla ilgili olarak da konuşarak, "Yatırımları sadece ülkenin batısına değil, doğu ve güneydoğuya da yapıyorlar. Eğitimde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş değişimler yaşandı. 40 yılda başarılamayan 3 yılda başarıldı" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, uyguladıkları siyaseti "Dikleşmek yok, dik durmak var" şeklinde özetledi. Erdoğan, "Büyük Ortadoğu Projesi´ne, genişletilmiş Ortadoğu Projesi´ne niye katıldınız, niye bunların içinde yer aldınız diye eleştiriler geliyor.

Biz de ´olacağız´ diyoruz. Çünkü artık Türkiye gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen ülke olacaktır. Bu olacaksa, bunlar olacaktır" dedi.

Hakan ESKİÖNCÜ / VİYANA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!