Gülistan Yüksel’e tam destek

Güncelleme Tarihi:

Gülistan Yüksel’e tam destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2024 09:54

SPD Mönchengladbach Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), Almanya’da gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde Gülistan Yüksel’i oy birliğiyle yeniden milletvekili adayı gösterme kararı aldı.

Haberin Devamı

SPD Bölge Teşkilatı Başkan Yardımcısı Tonda Löffler, “Gülistan Yüksel gibi kalpten ve duygulu bir biçimde toplumumuzun çıkarları için ağırlığını koyan, son yıllarda yaptığı somut çalışmalarla yurttaşların gönlünü kazanan bir Federal Meclis milletvekilimiz var. Kentimizin çıkarlarını Federal Meclis’te kararlı bir şekilde savunmayı sürdüreceğinden eminiz” dedi. İlk kez 2013 yılındaki seçimleri kazanarak Federal Meclis’e giren Gülistan Yüksel ise parti yönetiminin bu kararından memnuniyet duyduğunu söyledi. Yüksel, “Bana ve yaptığım çalışmalara güven duyulmasına müteşekkirim. Berlin’de Mönchengladbach’ın sesi olmaya devam edecek olmaktan sevinç duyuyorum. İnsanlara yardım etmek ve kentim Mönchengladbach’ı şekillendirmek bana güç veriyor. En son Rheydt Protestan Kilisesi kulesinin restorasyonu olduğu gibi doğrudan insanlarımızın çıkarlarına olan önemli projelere de destek verdim. Ama yerel işletmelerin desteklenmesi de benim önceliklerimin başında geliyor. Bir zamanlar birçok iş yeri kaybı tehlikesi yaşanan General Electric işletmesinin korunmasından özellikle sevinç duyuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜLİSTAN YÜKSEL KİMDİR?
Gülistan Yüksel, 1962 yılında Adana’da doğdu. 8 yaşındayken Almanya’ya geldi. İlk ve orta öğreniminden sonra 1981-1983 yıllarında eczacı yardımcılığı dalında meslek eğitimi yaptı. 1992-2013 yıllarında iş kadını olarak taksi işletmeciliği yaptı. 1995-2014 yıllarında Mönchengladbach Uyum Konseyi’nde görev aldı. 1997 yılında SPD’ye üye oldu ve 2002-2013 yıllarında Belediye Meclisi üyeliği yaptı. 22 Eylül 2013 tarihinde yapılan genel seçimleri kazanarak Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet listesinden Federal Meclis’e girdi. 2017 ve 2021 yılındaki genel seçimlerde de koltuğunu korudu. Evli olan Gülistan Yüksel, yetişkin iki evlat annesi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!