Güncelleme Tarihi:
TUĞÇE yaklaşık iki haftadır ölüme karşı, hayata tutunmak için savaştı. Ama beyindeki hasar çok büyük olduğu için onu hayata döndürmek mümkün olmadı. Ailesi iki hafta boyunca kızlarını kurtarmak için uzman doktorları dolaştı ve tüm doktorlar aynı raporu verdi.
Aile çaresiz olarak, kurtuluşu olmayan kızlarının artık huzura kavuşması için Tuğçe’nin bağlı bulunduğu yaşam ünitesi makinesinin kapatılmasına izin verdi. Dün akşam Tuğçe’nin bağlı olduğu yaşam ünitesi makinesi kapatıldı.
Enişte Murat Çapri şöyle dedi: “İki doktor heyeti beyin ölümünün gerçekleştiği teşhisini koydu. Buna rağmen biz altı ayrı uzman doktor ve profesöre raporları götürdük. Onlar da aynı teşhisi koydular.”
ÇARE KALMADI
“Tuğçe’nin huzuru kavuşması için makinenin kapatılmasından başka çare kalmadı. Tuğçe’nin organ nakli kimliği var. 18 yaşına girince, ‘Ben bunu kesinlikle yapacağım’ deyip gidip organ nakli kimliği almış. Tuğçe buydu işte. Organ nakli, onun arzusu. Biz buna saygı duymakla yükümlüyüz. Makineler kapatıldıktan sonra organ nakli gerçekleştirilecek. Ardından adli tıpa götürülüp otopsi yapılacak. Otopsi sonrasında Tuğçe, Almanya’da doğup büyüdüğü, okula gittiği yerde toprağa verilecek.”
O BİR MELEK
Başından itibaren Tuğçe’nin sağlık durumu ve aileyle ilgilenen Hessen CDU milletvekili İsmail Tipi, Tuğçe’nin ve tüm acıya rağmen metanetli ailesinin bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Tipi, “O bir melek” dedi.
SESSIZ KAHRAMAN
TUĞÇE’nin bu kahramanlık öyküsü tüm gençleri etkiledi. Cuma günü Tuğçe’nin yaş günüydü. Çok sayıda insan hastanenin önüne gelerek Tuğçe için uyarı nöbeti tuttu. Nöbet öncesi Tuğçe için Facebook üzerinden mesaj yağdı:
Tuğçe seni unutmayacağız, Sen bir kahramansın, Sen bir meleksin gibi mesajların yanında şiir yazanlar oldu. Tuğçe içilen yazılan Almanca bir şiirde şöyle denildi
Sessiz kahraman Sen, cesaretli genç kadın Sen, güzel ve akıllı kadın Seninle gururlandım Hayatımın sonuna kadar da Bu böyle kalacak.