Güçbirliği yapılmalı

Güncelleme Tarihi:

Güçbirliği yapılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2008 17:35

Hollanda'daki Türk toplumumun birlik ve beraberlik içinde her alanda örnek tablolar ortaya koyduğunu ifade eden Büyükelçi Alpar, güçbirliğinin daha da gelişmesi için önümüzdeki dönemde kültürel faaliyetlere ağırlık verileceğini söyledi.

Haberin Devamı

HOLLANDA’nın kuzeyindeki Groningen Eyaleti’ne çalışma ziyaretinde bulunan Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar, Veendam kentindeki Atatürk Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek beklenti ve istemleri dinledi.

Deventer Başkonsolosu Hidayet Eriş, Çalışma Ataşesi Şehabettin Akşahin ve Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Hüseyin Çeliker’in de katıldığı toplantıda katılımcılığın önemine işaret eden Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar, siyaset başta olmak üzere toplumsal yaşamın her alanında etkin olunmasının sorunların çözümünü kolaylaştıracağını belirtti. Hollanda’daki Türk toplumumun birlik ve beraberlik içinde her alanda örnek tablolar ortaya koyduğunu ifade eden Büyükelçi Alpar, güçbirliğinin daha da gelişmesi için önümüzdeki dönemde kültürel faaliyetlere daha da ağırlık verileceğini anlattı.

Türkçe okullara dönmeli

Konuşmasın bir bölümünde anadil konusuna değinen Lahey Büyükelçisi Alpar, ilkokullarda anadil derslerinin resmi mevzuattan çıkarılmasının uyuma her hangi bir katkısı olmadığını kaydetti. Alpar, 'Bizce uyumu kolaylaştıracak değil, çocukların anadillerini öğrenmelerini önleyecek bir uygulamadır. Temaslarımızda bu konunun üzerinde hassasiyetle durmaktayız. Derslerin tekrar okullara dönmesi bizim tercih ettiğimiz bir uygulamadır' görüşünü dile getirdi.

Toplantıda Deventer Başkonsolosu Hidayet Eriş, e-konsolosluk hizmetine ilişkin bilgiler aktardı. Sunulan hizmetten vatandaşların geniş bir şekilde yararlanmaları çağrısında bulunan ve bu yöndeki bilgilendirme çalışmalarına daha da ağırlık vereceklerini belirten Başkonsolos Eriş, sistemin büyük kolaylık sağlandığını vurgulayarak 'E-konsolosluk sistemi aracılığıyla evinizden çıkmadan bazı işlemleri yapabilirsiniz' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!